In Santa Domenica zijn we erg gastvrij ontvangen door eigenaar Rosario en zijn vrouw Silvia. Op zondag organiseert de school altijd een avond in een pizzeria waarbij de nieuwe en oude cursisten elkaar kunnen leren kennen. We moesten op de maandag een test maken om ons niveau te bepalen. Onze cursus in Puglia had ons zoveel opgeleverd dat we in de hoogste groep van dat moment werden ingeschaald. De lessen hadden een vrijblijvender karakter en we hoefden nauwelijks huiswerk te maken. Er werd veel aandacht aan spreekvaardigheid besteed met af en toe wat grammatica (ook op verzoek). ’s maandags organiseert de school een avondeten in een leuke trattoria. Hierbij zorgden we ervoor dat we bij docenten zaten, zodat we de hele avond Italiaans konden spreken.
Verder probeerde de school iedere donderdagavond ook iets leuks te organiseren, zoals eten en muziek. Wij hebben op de laatste avond met onze eigen klas gezeten waar alleen studenten uit Alto Adige in zaten die een opfriscursus Italiaans deden. Voor ons was dat een geweldige ervaring om in een klas te zitten met mensen die al vanaf de lagere school Italiaans hebben geleerd. We hebben er leuke contacten aan over gehouden. Voor ons was de combinatie van Puglia en Santa Domenica ideaal. Eerst een stevige basis leggen wat betreft de grammatica en vervolgens dit toepassen in de op spreekvaardigheid gerichte aanpak in Santa Domenica.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa