Zelf ben ik taaltrainer en was erg benieuwd hoe ik mijn Italiaanse collega’s zou vinden toen ik op 10 mei in de gutsende regen richting Italië reed. Het barslechte weer hield aan tot bijna in Toscane, maar eenmaal de Toscaanse hellingen aan beide zijden van de weg, overviel mij een gevoel van rust en gelukzaligheid. Hoe mooi Toscane in de lente is valt moeilijk te beschrijven: vooral groen, maar dan in zoveel verschillende tinten en zo afwisselend dat je om de paar honderd meter precies steeds opnieuw in een ander landschap terechtkomt. Ik was van plan er 3 weken te blijven in een ‘studio-appartamentino’ en had me aan een klein vertrekje op de weet ik hoeveelste verdieping verwacht. Tot mijn verbazing kreeg ik een aardig huisje toegewezen met uitzicht op de adembenemend mooie vallei rond Montepulciano. Nu nog Italiaans leren.
Na een schriftelijke test werd ik doorverwezen naar de ‘Conversazione’-groep. Ik had voor Montepulciano gekozen omdat deze bestemming op de Italostudio-site aanbevolen werd voor iets oudere cursisten (ik ben 50 jaar) en dit klopt: ik was net niet de benjamin van de klas! Het lerarenkorps is, kort gezegd, van prima kwaliteit: héél enthousiast en héél vakkundig.
Samengevat, kan je hier echt Italiaans leren in een wondermooie omgeving. De jongeren zullen zich niet echt thuis voelen, omdat er te weinig ‘actie’ is voor hen. Voor de 35-plussers daarentegen, die willen genieten van lekker eten, mooie natuur, Firenze en Siena en ook Rome makkelijk bereikbaar, die echt Italiaans willen leren op een aangename manier is Montepulciano een absolute aanrader. Ik ga er volgend jaar in ieder geval terug.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa