Todi is een schitterend historisch stadje in Umbrië. Het is heel centraal gelegen; vanuit Todi zijn de vele historische stadjes in de buurt makkelijk te bereiken. Ook Rome en Perugia zijn goed bereikbaar. De omgeving van Todi is erg mooi. Zelf had ik de beschikking over een huurauto, dat is erg praktisch, maar er zijn ook goede busverbindingen.
Todi is erg rustig. Als je op zoek bent naar een bruisend uitgaansleven kun je beter een andere, wat grotere, bestemming uitzoeken. Het is echter wel mogelijk om heerlijk te eten in Todi, er zijn vele restaurants en de docenten hebben altijd wel enkele goede tips.
De school is klein, dit heeft als voordeel dat er veel persoonlijke aandacht voor de cursisten is. De docenten zijn van een uitstekend niveau, en erg vriendelijk en humoristisch. Het is altijd weer verrassend hoe veel je in (in mijn geval) 2 weken kan leren!
Ik zat in een prima appartement op zo’n 200 meter van de school, aan een klein pleintje. Andere groepsgenoten zaten bij een Italiaanse familie in huis en waren daar ook erg enthousiast over.
De prijs-kwaliteitverhouding was uitstekend en ook deze keer was de boeking (op korte termijn) via Italstudio prima geregeld.
Als je Italiaans wilt leren in een mooie, rustige omgeving op een uitstekende school kan ik iedereen Todi van harte aanbevelen!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa