Wij, Jannie, Leny en ikzelf, zijn op 29 augustus j.l. op weg gegaan naar Alghero. Het was geen probleem om het appartement wat wij via Italstudio hadden gehuurd, van zondag tot zaterdag, een dag extra te huren. Het was allemaal prima in orde we konden het vrij snel vinden daar de bus van het vliegveld bijna voor de deur stopt. De eigenaar van het appartement heette ons welkom en had tot onze zeer aangename verrassing de koelkast met melk, vruchtensap, speciaal brood en een schotel met allerlei hapjes uit Sardinië neergezet.
De school is ons zeer goed bevallen. De lerares legde heel goed en duidelijk de grammatica uit en in de middag was er een leraar welke met de groep ging converseren over praktische problemen zoals het kopen van bus/trein etc.-tickets, de vertrektijden en kloktijden. Daarbij vertelde hij ons van de geschiedenis van Sardinië en met name van Alghero. Weer een andere lerares ging met onze groep op excursie in de oude stad om ons te wijzen (in het Italiaans) op de vele invloeden van het eiland Sardinië.
Verder hebben we een wijnproeverij gehad en een rondleiding bij een kaasmakerij. Het bijwonen van een concert. De leerkrachten doen ontzettend hun best om het iedereen naar de zin te maken en je moet er zelf ook open voor staan. De groepjes zijn heel klein zodat je allemaal aan de beurt komt en als je niveau te hoog is, wordt je meteen naar een andere groep overgeplaatst.
Ik ga zeker volgend jaar weer terug naar Alghero!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa