De cursus en het verblijf in Ascoli Piceno zijn me heel erg bevallen. Op basis van een telefoongesprek en een geschreven opdracht had de school een zicht gekregen op mijn taalniveau en hebben ze ervoor geopteerd om me twee uur per dag intensief individueel les te geven. De opdrachten waren erg gevarieerd. Men maakte een foutenanalyse en aan mijn werkpunten werd de volgende dag extra aandacht besteed. Ook het ‘huiswerk’ was vaak erg creatief opgevat en zorgde voor een goede herhaling van de aangebrachte leerstof.
Toch bleef het niet bij de twee uur per dag. De school zocht elke dag naar een interessante uitstap die aansloot bij mijn interesses. De mensen die deze uitstappen begeleidden, hadden erg veel aandacht voor de taal, vooral dan voor het aanbrengen van woordenschat. Ongeacht de duur en de afstand (onkosten auto) waren deze uitstappen volledig gratis.
De mensen van de Accademia Italiana deden hun werk met plezier. Ze waren oprecht geïnteresseerd in hun studenten en stonden steeds, ook buiten de ‘lesuren’ klaar om te helpen. Daniela, mijn gastvrouw, maakte bijzonder veel werk van de maaltijden. Het appartement en de kamer waren erg netjes.
Ik wil u dan ook graag bedanken voor het organiseren van deze droomvakantie in Ascoli Piceno.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa