Al met al is mijn vakantie goed bevallen. Francesco heeft me van het station afgehaald en zaterdagochtend ook weer naar het station gebracht. Dat was wel luxe.
Het secretariaat van de school was prima. ’s Maandags was er koffie en thee. De inschalingstest was vrij eenvoudig, maar het lesniveau (B2) was echt heel moeilijk. Ze hadden ook 3 laptops die we konden gebruiken.
De middagactiviteiten van de school waren goed georganiseerd en heel afwisselend. Voor regendagen was een alternatief programma (meestal de bioscoop). Ik heb aan 50% van de activiteiten meegedaan. Een wandeling, Sentiero Rilke, de grotten, stadswandeling/aperitief en de wandeling Napoleonica. Naar het kasteel van Miramare ben ik op zaterdag zelf gegaan, ik ben in totaal 7 uur in het park en het kasteel geweest. Ook ben ik naar Muggia geweest met de boot en naar Castello San Giusto, de school was daar de week voordat ik kwam naartoe geweest.
En Chocolat in Via Cavana is echt een aanrader, Italianen lopen er af en aan, ’s morgens voor het ontbijt, de gehele dag door voor koffie of chocolademelk, chocoladekoekjes en andere producten en ijs, yoghurtijs, notenijs en chocoladeijs. Tevens is pizzeria La Pizza Di Cittavecchia, Via Crociferi 1 een aanrader, goedkoop, keuze uit veel pizza’s, salades en broodjes, géén toeristen en altijd wel Italianen die er zaten te eten of pizza’s bestelden/afhaalden.
Triëst heeft lekker veel wandelgebieden, gezellige pleinen waar ’s avonds altijd wat te beleven is, goed verlicht, de monumenten zijn ook mooi verlicht. Piazza dell’Unità d’Italia is ’s avonds echt sprookjesachtig verlicht en het Castello di Miramare en de wandeling Napoleonica zijn ook aanraders.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa