De cursus bij het Centro Koinè in Lucca is mij uitstekend bevallen. We hadden een levendige docente, Maddalena, die lesmateriaal samenstelde, o.a. met behulp van video’s over leuke onderwerpen als wijnbouw en de Italiaanse keuken. Zoals beloofd in de folder lag de nadruk op conversatie, maar zo nu en dan moesten we ons even serieus in de grammatica verdiepen en oefenen met bepaalde zinsconstructies. Of met de juiste uitspraak; heel lastig voor Noord Europeanen om de Italiaanse klanken open genoeg uit de mond te laten rollen.
Ook het middagprogramma was de moeite waard: bezoek aan wijn- & olijfolieproducent, een uitleg van een opera van Rossini, een film met gezamenlijke maaltijd toe.
Ik heb deze week niet anders dan Italiaans gesproken, ook in het appartement dat ik deelde me een meisje uit Engeland en een van Cyprus. En dan de Italianen zelf, zodra je de moeite neemt Italiaans te spreken, met hoeveel fouten dan ook, krijg je uitgebreid antwoord. Ook heel stimulerend om de taal (beter) te leren.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa