Ik heb samen met mijn echtgenoot een tweeweekse standaardcursus gevolgd. We kwamen in mei op zondag aan bij het gezin, waar we halfpension geboekt hadden. Ascoli Piceno ligt ongeveer 20 km het binnenland in vanaf de Adriatische kust, waarmee het stadje verbonden is via een Autostrada en het spoor. Het ligt vrij zuidelijk, ongeveer op de breedtegraad van Rome. ’s Avonds, tijdens borreltijd, is het in het centrum heel gezellig. Veel terrassen, waar iedereen wat drinkt en waar hapjes bij worden geserveerd. Ik vond Ascoli een ideale bestemming. Het is stads, maar niet al te groot. De omgeving is lieflijk, licht heuvelachtig en glooiend met veel wijnbouw.

Het gezin, man en vrouw, was allerhartelijkst. Hun stadshuis bevond zich in het oude centrum. Na aankomst reed de gastvrouw met ons mee, om een parkeerplaats voor onze auto te zoeken. Daarna kregen we uitleg over de praktische zaken in het huis en kregen we van haar een plattegrond en twee sleutelbossen. De eerste avond had de gastvrouw heel speciaal voor ons gekookt, allerlei streekspecialiteiten. Ook alle andere avonden hebben we heerlijk gegeten. Het avondeten is meestal pas om half negen.

De school ligt in het centrum van de stad. Het oude centrum is dicht bebouwd en bevindt zich tussen de stadsmuren en twee rivieren in. In een half uurtje kun je van de ene kant naar de andere kant van de stad lopen. De filosofie van de school: kleine groepen en veel persoonlijke aandacht. Aan de overkant van de straat is een heerlijke pasticceria met espresso en kleine gebakjes. Een paar winkels verder is een soort snackbar voor broodjes en pizzastukken. Toen ik aan de cursus bezig was, dacht ik dat ik niet zo veel leerde, maar naderhand merkte ik dat ik wel vooruit was gegaan. Dat niveau zou ik zonder de cursus nooit behaald hebben. We hadden niet alleen de cursus ( drie hele lesuren per dag met z’n tweeën), maar ook de gesprekken met het echtpaar tijdens de avondmaaltijd en het ontbijt.
Verder verraste de school ons met drie middagexcursies en een kleine pasta-kookcursus. Dat was allemaal inbegrepen in de cursusprijs. Soms hadden we het heel druk, omdat we ook nog huiswerk moesten maken. Als voorbereiding hebben we ook nog vier Skypelessen in Nederland gehad ( ook inbegrepen). Terugkijkend was het een hele ervaring. Ik kan zeggen dat het twee intensieve weken geweest zijn.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa