Weer terug uit Ascoli Piceno haast ik mij, met plezier, even te rapporteren over verblijf en school. Ik voelde mij erg bevoorrecht. Er waren maar 4 studenten, waarvan 3 schoolmeisjes. Hoewel het niveau van twee van hen ongeveer vergelijkbaar was aan het mijne heb ik vier ochtenden privé les gekregen van Alessandro, de vijfde was gemeenschappelijk, ook met hem als leraar.

Een genot was het om met hem moeiteloos door alle mogelijke onderwerpen te reizen. Het was voor mij alweer lang geleden om met een goede en breed geïnteresseerde leraar te werken, maar wederzijdse belangstelling helpt daar natuurlijk enorm bij. Het was echt stimulerend en alleen al daardoor nuttig en prettig! Iedere dag een beetje huiswerk in de vorm van een kort verhaaltje op een schriftvelletje; ook het laatste uur heeft dan ook een duidelijke invulling, omdat de gemaakte fouten noodzaken tot bijspijkeren op concrete punten.

De middagprogramma’s waren gezamenlijk: eenmaal een stadswandeling o.l.v. Antonella Valentini (voorafgegaan door een uur les, overigens tussen 5-8 uur). Eenmaal een wandeling naar de rivier en bezichtiging van Castel Torsino, een kleine ‘borgo’ op 10 km afstand, o.l.v. Giorgio, een etholoog/filosoof (tussen 3 en 7 uur). En dan nog een kookexperiment, het maken van ravioli en aanverwante pasta in het restaurant Il Viaggio.

Mijn verblijf bij Luciana Nepesca was ook heel goed. Mogelijk zijn er studenten die het ‘eenvoudig’ noemen, maar ik was erg tevreden met mijn kleine kamertje en de gedeelde badkamer. Zij heeft veel levenservaring en we hebben behoorlijk wat afgepraat. Twee minuten lopen van school, zeven van het station!

Men vindt het prettig om les te geven in Ascoli Piceno en wat een mooie stad! De stad trekt tot dusver weinig toeristen en navenant weinig studenten, lijkt het. Maar het niveau ligt vaak wat hoger. Nu, daarvan heb ik dankbaar gebruik gemaakt.

Tot slot, nogmaals een compliment in uw richting. De geschetste beelden werden ruimschoots werkelijkheid. Zelfs de ‘ Quintana’ in Ascoli Piceno hielp volop mee: tien minuten na aankomst begon de optocht!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa