Ik kwam op een zaterdag aan en moest de eerste 2 dagen echt wennen aan het alleen zijn (ik was nog nooit alleen op vakantie geweest!). Maar vanaf maandag heb ik alleen maar genoten.
Wat een geweldige, lieve aardige mensen werken er bij Centro Koinè!! Ik werd heel vriendelijk ontvangen en na een kort gesprekje mocht ik naar m’n klas gaan. Heb heel veel leuke mede-cursisten ontmoet van over de hele wereld en de lerares vond ik ook heel vriendelijk en ze gaf erg goed les (Elena).
Het middag/avond programma was ook zeer interessant en erg gezellig, met veel informatie over de wijnen en olijfolie uit Lucca en omgeving. Deze excursies deden we met 6 cursisten en de uitleg werd verzorgd door Stefano Allegrini. Hij vertelde met zoveel passie over de wijnen uit zijn streek. We hebben natuurlijk ook nog een aantal keren gekookt in de keuken op school en dat was vooral gezellig.
Het appartement was prima. Alles wat je nodig hebt was er en gewoon netjes. Ik deelde het appartement met 2 dames uit Ecuador, zij waren professionele opera zangeressen en moesten ook een cursus Italiaans volgen voor een goede uitspraak. Er werd dus altijd veel gezongen in het appartement en dat was ook een hele leuke ervaring.
Al met al heb ik zeer genoten van mijn verblijf in Lucca en ook zeker heel veel geleerd.
We zijn nu net terug van onze vakantie in Italië en heb daar alleen maar Italiaans gesproken en merk dat het steeds beter en vlotter gaat.
Als ik ooit nog een cursus Italiaans wil volgen dan doe ik dat graag weer bij Italstudio!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa