In september heb ik een cursus Italiaans gevolgd in Bologna (Centro Koinè).
Op basis van een gesprekje met Serafina ben ik in een klas ingedeeld en ik ben in die klas gebleven. Als je na (een deel van) de ochtend denkt dat je toch hoger of lager wilt, dan kon dat.
Ik heb het er enorm naar mijn zin gehad. De organisatie daar gebeurt in een persoonlijke, vriendelijke, behulpzame sfeer.
In deze week waren 3 dingen georganiseerd (naar een kerk, naar een park, een etentje in een osteria). Aan alle 3 heb ik deelgenomen. Het waren goede events, alle 3. Ook goed om je schoolgenoten te leren kennen en te spreken in Italiaans.
De lessen werden heel goed gegeven. Ik had les van Andrea. Door hem ben ik de grammatica beter gaan snappen. En ga dit nu zelfs een gevolg geven weer bij de Dante.
Ik zat in een leuke klas. We trokken regelmatig met elkaar op.
Bologna vond ik een prachtige stad. Ik heb er met 1 woord van genoten.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa