Ik heb twee fantastisch fijne weken gehad in Siena.
De reis verliep goed. Ik vloog van Eindhoven naar Pisa en vandaar heb ik de trein genomen en in Siena een taxi. Het appartement was fijn. Comfortabel, schoon, goed ingericht, veilig en gezellig. Ik heb het echt getroffen met mijn huisgenoten. Helaas was er gedurende de gehele eerste week een festival beneden aan het appartement gaande. Dat was elke avond van zes uur tot een uur of een in de nacht. Dat heeft me wel de nodige nachtrust gekost. Dat was het enige jammere aan het appartement. Het appartement lag geweldig leuk, waardoor de stad en de school buitengewoon goed te voet bereikbaar waren.
Ik heb veel van de stad gezien en ook nog een keer een excursie met de school gemaakt naar Volterra. Geweldig om als classica zo’n mooie Etruskische stad te kunnen bezichtigen.
Ik ben tweemaal naar een concert uitvoering van operafragmenten geweest en eenmaal naar een klassiek concert in een van de prachtige kerken van Siena. Wat een feest!!!!!!
De school was prima, communicatief zeer sterk, klantvriendelijk en persoonlijk. De instaptoets was goed en ik belandde in een prima groep. Na anderhalve week ging het tempo me net iets te snel en ben ik overgestapt naar een groep lager. Ik heb erg veel gestoken dankzij de prima leerkrachten. Ik had ingeschreven voor de cursus “Italia Oggi”. De eerste week hebben we alle dagen met ons drieëen interessante verhalen over het dagelijks leven en de historie van Italië gehoord. De tweede week zou ik de enige zijn die deze extra lezingen volgde en daarom heb ik de laatste vijf dagen vijfmaal privéles gehad. Erg leuk en leerzaam.
Terug heb ik de bus genomen naar Pisa en ben ik weer gevlogen van Pisa naar Eindhoven. Het was een heerlijke vakantie. Ik zou het zo weer doen.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa