Al jaren ga ik elk jaar naar de taalschool in Santa Domenica (Capo Vaticano). Een kleine school met bijzonder enthousiaste docenten in een dorpje aan de kust. Drie weken per jaar ben ik inwoner van dit dorp, waar de bewoners hartelijk zijn en altijd bereid je te helpen met de taal.
Elk jaar tref ik er weer oude én nieuwe vrienden, uit Nederland, Duitsland, Brazilië, Hongarije, USA en noem maar op. Van jong tot oud, iedereen voelt zich hier thuis.
De lessen – bij goed weer altijd buiten! – zijn ontspannen en afgestemd op de studenten. Veel conversatie en vaak zéér geanimeerd! Ook de grammatica en vocabulaire komen aan bod, maar altijd op een relaxte manier, niet te schools.

Marina di Zambrone

 

 

 

 

 

Na de lessen is er genoeg tijd om uitstapjes te maken in de omgeving, bijvoorbeeld naar Tropea, Capo Vaticano, Pizzo of (zie foto) Marina di Zambrone.
Op loopafstand zijn er stranden die ik nog nooit ergens mooier heb gezien. Helder zeewater, zandstranden omgeven met rotsen. Niet zo vreemd dat veel mensen na hun eerste bezoek terugkeren!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa