Ik heb het heel erg leuk gehad. De school was prima en de lerares Eleonora heel erg goed en molto molto simpatica !
Ik wilde geen test maken omdat ik te weinig van het Italiaans wist en werd op daarom ingedeeld bij niveau 1. Vrijwel alle klasgenoten (inclusief mijzelf) hadden zich voorbereid of hadden al enige kennis van het Italiaans. Hoewel er in mijn papieren iets anders stond, werden de lessen die op 1 mei uitvielen toch vervangen maar op een ander tijdstip!
Voor mijzelf vond ik een week iets te kort. Ik zou een ander 2 weken aanraden. Maar ik heb echt heel veel geleerd in die week. Je houdt alleen te weinig tijd over om Rome rustig te bezoeken. Daar is de stad gewoonweg te groot voor.
Het appartement waar ik verbleef was uitstekend en de gastvrouw super aardig. En zoals gevraagd lag het appartement niet al te ver van de school. Ik had meteen een goed contact met de gastvrouw en het was een goede leerschool aangezien zij weinig Engels sprak. Dus ik werd gedwongen om alles wat ik leerde direct in praktijk te brengen.
Wij hadden een leuke groep en ik heb er heel aardige kennissen aan over gehouden. Rome is een prachtige stad waarvan ik veel te weinig heb gezien. Ik was niet helemaal voorbereid op het enorme aantal mensen dat zich in Rome bevindt. Zeker een stad om terug te komen en misschien het begin van een persoonlijke traditie om de taal met vakantie te combineren.
Ik zou een ander in ieder geval een dergelijke vakantie aanraden.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa