Het weekje ‘Siena con Gusto’ was bellissima en sopratutto buonissima! Ik heb een heerlijke week gehad in Toscane.
Iedere dag begon ik met een lekker Italiaans ontbijt met een brioche en cappuccino. De morgen werd ingevuld door een paar uurtjes Italiaanse les. Voor mij goed om de taal weer op te halen. In de namiddag hadden we het culinaire programma. De eerste dag hadden we onder leiding van insegnante Serena een interessante rondleiding door Siena. De afsluiting was geheel in Italiaanse stijl met een aperitivo en lekkere hapjes op het mooie Piazza del Campo. Ook hebben we die week een paar keer onze kookkunsten mogen tonen. In twee verschillende restaurants hebben we onder leiding van een professionele kok piatti tipici bereid zoals, panzanella, gnocchi, cantuccini, parmigiano en torta della nonna. Gezamenlijk hebben we hier heerlijk van gesmuld. Tijdens de wijnproeverij heeft een sommelier ons de bekende Brunello wijnen laten proeven, geserveerd met salumi, formaggi en olive. De week is voorbij gevlogen en smaakt zeker naar meer! Je krijgt ook alle recepten mee om het thuis uit te proberen. Voor deze cursus dien je wel een beetje gevorderd niveau te hebben om alles goed te kunnen volgen. Als je interesse hebt in koken, wijn en Italiaanse taal en cultuur is deze cursus een echte aanrader!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa