Ik zou nog even mijn ervaring met de cursus in Lucca doorgeven. Het was echt in één woord: super! Ik vond de cursus-methode ontzettend fijn, geen boeken, maar gewoon converseren ook al spreek je geen woord Italiaans!
De lerares (Maddalena) was een ontzettend leuk mens en heeft ons in een week tijd echt genoeg bij kunnen brengen om een klein beetje uit de voeten te kunnen. We hebben vooral veel lol gehad tijdens de lessen, en de tijd vloog voorbij. De school lag op een perfecte plek in het stadje en in de pauze konden we naar het barretje op de hoek. De school organiseerde leuke dingen in en rondom Lucca. Ik heb zelden zo’n leuke week gehad!
Een aanrader en ik ga zeker nog eens op talenreis (en dan bij voorkeur naar een school waar ze deze methode handhaven: geen schools gedoe, maar gewoon praten! leuk!)
Ook het hotel (Palazzo Alexander) was goed. Perfecte locatie net binnen de stadsmuren!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa