Het was erg leuk in Lucca! De bijzondere lesmethode van Lucca gaf voor mij de doorslag en dat kwam precies zo uit als ik had gehoopt. Dit was een methode waar ik me heel prettig bij voelde, het deed in de verte denken aan montessori onderwijs. De uitleg ‘een taal leren zoals een kind’ werd helemaal waar gemaakt. Vaak ging het zo dat je een opgave kreeg, bijvoorbeeld een tekst of geluidsfragment, dat aanvankelijk veel te moeilijk leek. Maar door een paar keer te lezen of luisteren, er vervolgens met een medestudent over te praten (in het Italiaans) en daarna met een ander, kreeg je langzaam aan meer grip op waar het over ging. Grappig vond ik ook dat de docent achteraf vaak niet eens uitlegde wat we nu ècht hadden gehoord. Idee was dat je genoeg leerde van de zoektocht, het uiteindelijke antwoord kon daar weinig meer aan toevoegen. En steeds stond het spreken centraal, over van alles moest je met medestudenten in gesprek en je werd sterk gestimuleerd om het gewoon maar te proberen, geen angst voor fouten te hebben, maar wel de drempel te slechten en je zo beetje bij beetje vrijer te gaan bewegen in de taal.
Ik heb me hevig vermaakt maar merkte ook wel, zoals je al zei, dat deze methode wel z’n eigen fans heeft, en niet iedereen even sterk aansprak.
Ook de sfeer op school was heel goed. De docenten waren aardig en gemotiveerd en er werd werk gemaakt van de activiteiten buiten school. Mede daardoor was het er al snel gezellig, ook met de studenten onderling. Een paar minpuntjes waren er ook wel: de groepen waren (deze weken) vrij groot met 10 tot 12 mensen. Voor de methode van Koine is dat eigenlijk veel. Mede daardoor was het al snel rumoerig, en de nieuwe behuizing hielp daar ook al niet aan: als we in onze eigen klas geen kabaal maakten, dan hoorde je dat wel van de buren.
Zelf had ik een perfecte verblijfplaats, geboekt als appartement maar bleek bij een Italiaanse familie in huis te zijn, zodat er toch nog wat gezelligheid, en een aanhankelijke huiskat, bij kwam. De kamer en sanitair waren dik in orde. Lucca tot slot was een prima verblijfplaats. Vooral het formaat van de stad paste wonderwel: groot genoeg om verschillende wandelingen te kunnen maken, klein genoeg om regelmatig bekenden tegen te komen. En een paar vaste adressen voor ontbijt, aperitivo en diner waren snel gevonden.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa