Op de eerste ochtend van de cursusweek een hartelijk ontvangst met cappuccino op de school van Rosario en Silvia en ondertussen werd er kennisgemaakt met alle andere cursisten en docenten, allemaal heel gemoedelijk en ongedwongen en die sfeer is ook gebleven tijdens onze hele cursusweek, het voelde alsof we bij familie op bezoek waren. Onze docent Nico heeft een natuurlijke manier van lesgeven en de groep hing dan ook vaak aan zijn lippen als hij weer eens zijn uitleg verbeeldend ten gehore gaf.
Santa Domenica is klein maar alles is er voorhanden, een aantal supermarkten waar echt alles te verkrijgen is, ook een paar leuke koffiebars om ’s middags voor de lunch een lekker koffietje te drinken met een broodje erbij. Er zijn ook een aantal leuke restaurantjes, die alleen maar verse producten serveren, zeer het proberen waard. Tropea ligt vlakbij, met de bus ben je er binnen 10 minuten, het dorp ligt op een rots aan zee, prachtig panorama, ook mooie moderne winkels en genoeg keus om lekker te eten.
Ook nog een namiddag en avond op Stromboli geweest (vanuit de haven van Tropea de boot genomen) en genoten van het prachtige eiland en tevens het huis gezien waar Ingrid Bergman en Roberto Rosselini gewoond hebben tijdens de opnames voor de film Stromboli. Prachtige winkeltjes (geen kitscherige souvenirwinkeltjes) met mooie met de hand gemaakte spullen en sieraden.
Al met al een prachtige week gehad, genoten van de mooie omgeving en van de hartelijkheid van de Calabresi en van Rosario en zijn team en heel veel geleerd, ik zou la Scuola Conte Ruggiero aan iedereen aanraden, echt doen.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa