Op de school voel je je vanaf de eerste minuut welkom. Alles wordt uitgelegd, je koopt of huurt je lesboek (inclusief dvd/cd), het rooster is overzichtelijk en de locatie ook.
We hadden 2 verschillende leraren per dag, wat heel fijn is, want het brengt wat meer schwung in het geheel. Elke docent heeft toch weer net zijn eigen aanpak, manier van praten en manier van uitleggen. De lesmethode is geheel gericht op zelf-ontdekkend leren, maar de docenten zijn altijd bereid dingen nog eens uit te leggen, zo vaak als nodig is. Wat het fijnst was aan de leraren was hun ongebreidelde enthousiasme en de kunst om zo langzaam en begrijpelijk mogelijk Italiaans te spreken (niet altijd even gemakkelijk voor een native speaker). De leraren deden echt moeite om je te leren kennen en pasten vragen/voorbeelden aan op de cursisten.
De middagactiviteiten waren heel divers (stedenbezoek, zwemmen, bierproeven, pizza bakken…) en gemixt: alle cursisten van de school konden inschrijven. De stedentrips en de rondwandeling door Perugia de eerste maandag werden door de docenten in het Italiaans gedaan.
Het geheel heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Vooral het enthousiasme van de docenten en de goede organisatie van de school (de secretaresse heeft me zelfs geholpen een huurauto te regelen!) hebben er twee topweken van gemaakt, waarin ik heel snel op een redelijk niveau Italiaans ben gekomen. Ik had nog een week vakantie aan het meer van Trasimeno er achteraan geboekt en het verbaasde me hoe veel ik al kon zeggen en vooral verstaan!
Het appartement was prima in orde. Ik had een heel ruime kamer (eigenlijk de woonkamer) en een Nederlands meisje (toeval!) uit mijn groep had 1 van de slaapkamers. De andere slaapkamer bleef leeg, dus we zijn 2 weken met z’n tweeën geweest. Het appartement was ruim opgezet en van alle gemakken voorzien.
Al met al een fantastische ervaring, een heerlijke reis en zeker het herhalen waard!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa