Mijn 2 weken taalcursus in Siena zijn omgevlogen. De school in Siena was heel gezellig en niet zo groot.
De eerste week zat ik in een klas met nog 4 andere studenten en de tweede week was daar maar 1 dame bij gekomen. De docenten zijn heel aardig en behulpzaam. Ook kon je advies vragen als je bijvoorbeeld met de bus/trein ergens heen wilde hoe je dat dan het makkelijkste kon doen. De school organiseert veel activiteiten waar je als je wilt (eventueel tegen betaling) aan deel kan nemen. Ik heb aan een aantal activiteiten deelgenomen en dat was erg leuk.

Ik zat in een gezellig gastgezin met een moeder en haar 2 zoons en opa, eigenlijk een beetje een traditioneel gezin dus, vader die bij zijn dochter inwoont.  Het was een heel gezellig gezin waar ik ook (als er iemand thuis was) met hen kon praten, dus dat was ook een goede oefening om Italiaans te leren. In het begin was het alleen wel heel erg wennen, want ze spraken Toscaans en dat is toch wel even iets anders dan het ‘gewone’ Italiaans (en dat werd niet gesproken), dus de eerste dagen moest ik erg aan het dialect wennen en wist ik ook niet altijd wat ze bedoelde, maar dat went snel. Kortom: ik heb een top tijd gehad in Siena!!!!!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa