Ik ben 2 weken in Lucca geweest bij Centro Koine. De eerste paar dagen was de lesmethode heel erg wennen, want de methode van Koine is heel erg gericht op de spreek- en luistervaardigheid. Grammatica wordt eigenlijk niet gegeven (tenminste niet in de vorm van een boek of stencils met oefeningen). Tijdens het praten wordt er natuurlijk wel gecorrigeerd als je een fout maakt.
Het was voor mij erg wennen om geen oefeningen te (hoeven) maken, want ik was voordat ik in Lucca kwam 6 weken naar Scuola Leonardo da Vinci geweest waar de nadruk juist wel ligt op de grammatica.

Ik had een gezellige klas, wel met best wel veel mensen, 12 in totaal en een hele leuke leraar.  Het eerste deel van de les bestond vaak uit conversatie en/of het lezen en analyseren van een artikel en het tweede deel van de les was vaak luistervaardigheid.  De school organiseerde ook activiteiten waar je (soms tegen betaling) aan deel kon nemen. Een van de activiteiten waar ik aan deelgenomen heb, was een wandeling in de bergen. Dat was een mooie, maar zware wandeling.
Voor wat betreft de accommodatie zat ik in een gastgezin, een heel aardig wat ouder echtpaar.  Er was ook nog een Duitse dame te gast die ook heel aardig was, ’s morgens ontbeten we altijd samen.
Ik heb 2 hele leuke weken gehad in Lucca en voor iedereen die houdt van spreek- en luistervaardigheid is de school in Lucca echt een aanrader.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa