Na aankomst bij Paola in haar huis op een heuvel in de directe omgeving van Rome werden wij zeer gastvrij ontvangen en genoten wij van een heerlijke Italiaanse avondmaaltijd.
Ondanks dat wij vaak in Italië komen spraken wij geen woord Italiaans. Maar dat is met deze cursus veranderd. Dagelijks kregen wij ’s ochtends 3 uren Italiaanse les en ’s avonds voor het diner nog eens een tutorial van 2 uur.
In slechts 6 dagen tijd heeft Paola ons kennis laten maken met haar taal en vinden wij zelf dat wij veel geleerd hebben in een korte tijd. Paola houdt rekening met het leertempo van de leerlingen en stelt dit direct bij door, als het nodig is, individueel lessen te geven.

Naast haar liefde voor de Italiaanse taal is Paola ook een goede kok, die rekening houdt met de wensen van haar gasten.
Omdat wij de hele week bij Paola gelogeerd hebben en zij slechts 1 gastenkamer heeft is het duidelijk dat Paola les geeft aan 1-2 mensen tegelijk. Wij kregen privéles.
Daarnaast is er veel natuur en cultuur in de omgeving waarvoor ’s middags ruim tijd aanwezig is om dit te gaan bezoeken.
Kortom: een echte aanrader!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa