Automatische concepten

Voor het 3e opeenvolgende jaar heb ik een heerlijke cursusweek gehad. Elk jaar in een andere plaats: Taormina (Babilonia is een geweldige school), Cagliari en dit jaar in Salerno bij de Accademia Italiana. De Accademia is een vrij groot instituut, gevestigd in een mooi, oud gebouw en centraal gelegen. In vrijwel alle leslokalen is er airconditioning hetgeen soms best nodig is gezien de zuidelijke ligging van Salerno.

Op de 1e ochtend kreeg ik al meteen een goede indruk van de organisatie die heel professioneel overkomt. Er was voor alle nieuwe leerlingen van die week een bijeenkomst waar je algemene informatie over de school kreeg, over de excursies van die week, kennis maakte met de medewerkers en je je kon opgeven voor de stadswandeling diezelfde middag.
De receptiemedewerkers zijn heel behulpzaam en je kunt er ook terecht voor allerlei praktische informatie over bv treintijden, buslijnen etc.

Mijn groep was vrij groot, verschillende nationaliteiten en erg leuk. De lessen, gegeven door Renato, waren goed opgebouwd en de ochtend vloog altijd om. Tot de koffiepauze grammatica, oefeningen etc en na de pauze een cultureel onderwerp ondersteund door audiovisuele middelen. Renato is een ervaren en competente docent, goed in het uitleggen vd grammatica, maar kan ook veel vertellen over de Italiaanse cultuur, muziek, geschiedenis etc. Alles bij elkaar waren de lessen daarom altijd boeiend en hij zorgde ervoor dat iedereen genoeg aan het woord kwam.

Ik had mijn accommodatie zelf geregeld, omdat ik er geen behoefte aan heb een appartement met 1 of meerdere personen te delen.
Salerno is een erg prettige stad, niet te groot, niet te klein, mooie autovrije winkelstraat. Mijn studio lag in het historische gedeelte vlak bij de kathedraal en bleek een goede locatie te zijn. Rustig want weinig verkeer, gezellig, breed aanbod van horeca en op loopafstand van de Accademia. De openbaar vervoer verbinding van vliegveld Napels naar Salerno is ook prima te doen.
Ik raad Salerno aan om 2 redenen: een erg goede, professionele Accedemia, en als stad een uitstekende uitvalsbasis voor talloze excursies per trein, per bus of per boot in de omgeving.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa