Automatische concepten

Portico di Romagna is een idylle: een klein “stadje” midden in een uitbundige en overdadige natuur. De drie lagen, waaruit het is opgebouwd – bestuurslaag, laag van de adellijke families en de laag van het werkvolk, aan de oever van de rivier – zijn nog duidelijk herkenbaar. De geschiedenis wil dat Dante hier voor het eerst zijn “muse” Beatrice Portinari heeft ontmoet. Portico lijkt aan zichzelf gelijk gebleven: je verwacht hier ieder moment Dante tegen te komen.
Op steenworp afstand van Palazzo Portinari, het woonhuis van de familie Portinari, ligt het enige hotel dat Portico rijk is: “Al Vecchio Convento”. Het is stijlvol en comfortabel. De bedrijfsvoering is buitengewoon vriendelijk en de koks (een vader met zijn twee zoons) koken de sterren van de hemel, elke dag weer.
De aan het hotel gelieerde school is klein en de docenten zijn aardig en bekwaam. Toen ik in augustus de school bezocht, waren de lesactiviteiten over drie groepen van 3 à 4 personen verdeeld, elke deelnemer krijgt dan ook veel aandacht en ruimte. Van een aantal deelnemers, die eerder in Firenze een talencursus hadden gevolgd in groepen van ongeveer 10 studenten, hoorde ik, dat ze voor het eerst het idee hadden echt iets te leren. Zelf heb ik gekozen voor privé-les, gedurende 5 dagen 3 uur per dag, dus geheel afgestemd op mijn behoeften en mijn niveau. Mijn docent leverde echt maatwerk en vervaardigde in toenemende mate zelf lesmateriaal en oefeningen. Het is intensief, als je voortdurend alle aandacht krijgt, je moet drie uur lang hard werken en je kunt geen moment achterover leunen, maar het was buitengewoon effectief en plezierig, niet in de laatste plaats omdat de lessen buiten in een soort binnentuin boven in het stadje werden gegeven. Ik heb veel geleerd in een mooi deel van Italië, rijk aan historie.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa