Automatische concepten

Al jaren zat ik erover te denken om alleen naar Rome te gaan en nu is het dan toch gebeurd! Ik heb gekozen voor een beginnerscursus in Rome voor 5 weken lang. Het gedeelde appartement aan ‘via dei Pamphili 6, in de wijk Monteverde’ was mooi, schoon en groot. Wat ik zo leuk vond om iets verder uit het centrum te wonen, was dat je een heel ander deel van Rome zag.
De eerste dag kwam ik in een klas met allemaal mensen die er voor het eerst waren en geen woord Italiaans spraken. Wat ik heel fijn vond is dat iedereen in hetzelfde schuitje zit, en je dus meteen een klik met elkaar hebt. De lessen waren heel makkelijk te volgen, want alles werd op het bord getekend en zo vaak uitgelegd totdat je het echt snapt. Als je een foutje maakte werd er gewoon om gelachen, waardoor de sfeer ook leuk werd.
Na schooltijd spraken we vaak met allemaal mensen af van de school om te lunchen of iets anders te gaan doen. De school ligt ook heel centraal in Rome, waardoor je al meteen dicht bij de plekken zat die je wou gaan zien. Ik wil je heel erg bedanken voor het regelen van mijn reis. Ik voelde me bij mijn aankomst in Rome echt welkom en had het gevoel dat mensen me verwachten en wisten waarvoor ik kwam.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa