Automatische concepten

De accommodatie in Urbania was prima. Ik had een heel huis tot mijn beschikking: 3 slaapkamers, 3 balkons, 2 badkamers, een eet/zitkeuken en een salon.
De mensen, die onder mij woonden (eigenaars) waren vriendelijk en behulpzaam. De wandeling naar school duurde een kwartier, supermarkt in de buurt, kortom ik heb geen enkele klacht.
Over de cursus ben ik eveneens zeer tevreden. Bij aankomst werd mij een pittige test voorgelegd.
De groep was klein – inclusief mijzelf 4 studenten- en dat heb ik ervaren als een luxe.
De docente leverde prima werk.
Naast de ochtenden was er, behalve op de woensdagmiddag, een volledig middagprogramma. Dat laatste bestond uit conversatielessen en een geschiedenis/literatuur les en een les over kunst. Hiervoor werden nog twee docenten ingeschakeld.
Daarnaast kreeg ik ook nog huiswerk en moest ik een evaluatieverslag schrijven. Kortom ik heb hard gewerkt en daar kwam ik ook voor.
Ik heb een dik grammatica boek ontvangen met oefeningen en aantal andere zaken, zoals cahier en tas en ter afsluiting een attestato, alsmede een prachtige repro van een originele afbeelding van Dante. Daar ben ik zeer mee in mijn sas. Ik heb het geheel als prettig, goed verzorgd en leerzaam ervaren.
Urbania is een plezierige plaats, rustig, waar iedereen elkaar (in het oude gedeelte) kent en waar ik me snel thuis voelde.
Parkeren bleek inderdaad geen enkel probleem. Kortom alles was geheel naar wens……behalve dat ik langer had willen blijven!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa