Automatische concepten

Weer een taalcursus gevolgd in Italia, het is heerlijk en verslavend. Deze keer in Ravenna, aan de Adriatische zee. Zoals eerdere cursussen perfect geregeld door Italstudio, zelfs specifieke wensen mbt de accommodatie waren ingewilligd.
Allereerst de school Palazzo Malvisi, een topper. Moderne goed uitgeruste accommodatie, gelegen aan een plein waar zeven belangrijke toeristische (meest) wandelstraatjes op uit komen. Historische en architectonische hoogtepunten van de stad binnen een kwartier loopafstand. Goede – en enthousiast les gevende – docenten, mijn vaste docente Sabrina is de ideale docent maar ook de andere ‘invallers’ waren uitstekend. Na elf cursussen in acht verschillende steden begin ik er oog voor te krijgen.
De middelgrote stad Ravenna ligt bijna aan zee, het strand om er in de zon te liggen is binnen een uur te fietsen. De stad is groot genoeg om ook na enkele weken nog het gevoel te hebben dat je nog niet alles gezien hebt, zelfs als je elke dag een uur of twee rond doolt. Basilica, kleinere kerkjes, forten, parken, piazza’s, overdekte en onoverdekte markten, leuke shopping streets, veel aanbod en het ziet er allemaal mooi en goed verzorgd uit. Een chique stad eigenlijk.
Cultuur dan, musea en concerten, het graf van Dante Alighieri en andere mausolea, genoeg te bezoeken voor de middagen na de les. Eten en drankjes? Van ‘kost weinig’ tot chique en prijzig, in alle buurten te vinden. Disco’s, grand cafe’s die tot laat in de nacht open zijn eveneens.
Het enige minpunt (volgens mij), de regio is niet zo mooi als bijvoorbeeld Toscane of Umbria, vrij vlak en weinig afwisselend. De enige interessante stad binnen een uur rijden in de auto is Ferrara. Wie in de vrije tijd leuke stadjes in de omgeving wil bezoeken gaat dus liever naar andere plaatsen.
Veel plezier in Ravenna.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa