Automatische concepten

Ik heb een geweldige tijd gehad in Viareggio! Het is een prachtige badplaats en vlakbij Pisa en Lucca. De school is klein en heeft een prettige sfeer.
Ook de activiteiten die de school organiseert zijn leuk en vooral de pasta party op de donderdagavond is een geweldige vondst: gratis pasta op het strand en je moet voor je eigen drinken zorgen. Ik ben er maar twee weken geweest (wat natuurlijk veel te kort is om als beginner Italiaans te leren), maar het voelt alsof ik heel lang ben weg geweest en ik heb ook heel veel leuke mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt. Het was wel opvallend dat driekwart van de leerlingen uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland kwam. Er waren dus niet heel veel verschillende nationaliteiten en de meeste leerlingen zaten ook wel in mijn leeftijdscategorie: 16-20 jaar. Maar dit komt natuurlijk ook omdat het zomervakantie (juli) was.
Al met al heb ik het erg leuk gehad in Viareggio: verbleven in een prachtig gedeeld appartement, veel geleerd tijdens de lessen en ook buiten de lessen om, lekker op het strand gelegen, uitstapjes naar Pisa, Lucca en Pietrasanta gemaakt en heerlijk gegeten. Ik hoop er nog eens terug te keren!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa