Automatische concepten

De laatste week van mei. Met Transavia naar Pisa gevlogen. Opgehaald door Geert, die onderweg naar de Podere Provinca allerlei wetenswaardigheden vertelde over de omgeving. We werden allerhartelijkst onthaald op de Podere, geïnstalleerd in de stoelen op het terras met prachtig uitzicht over het lieflijke, heuvelachtige Toscaanse landschap. We proefden de zelfgemaakte wijn (heerlijk fris en fruitig) en crostini besprenkeld met zelfgemaakte olijfolie en ingesmeerd met knoflook. Alles smaakte heerlijk en het voelde ook heel welkom. We kregen ook een rondleiding over de “campo” en uitleg over het maken van wijn. De slaapkamers waren groot en gezellig, met een klein veldboeketje op het nachtkastje en een schitterend uitzicht.
Het hele concept van deze cursus was geweldig. ’s Morgens les, (de les begon eigenlijk al bij het ontbijt), omdat de leraar Andrea, een heel charmante Italiaan, met de groep mee at. Lunch op de Podere, door Annet klaar gemaakt (Annet kan wel een restaurant beginnen, zo lekker) en daarna in de auto van Geert met Andrea aan het stuur (op z’n Italiaans) op pad naar onbekende stadjes. We zijn in Volterra geweest, Montescudaio, Bibbona en nog een paar
schattige plaatsjes. Na al deze uitstapjes door het bijzonder mooie landschap, waarbij Andrea ook weer veel wist te vertellen over de omgeving en de cultuur (alles in het Italiaans natuurlijk) hebben we heerlijk gegeten in een agriturismo. Ook heel bijzonder. Kortom het was een heerlijke, ontspannen week waarin we veel gelachen, heel veel gezien en veel geleerd hebben. We hadden een hele leuke groep met opgewekte, gezellige mensen. 5 Cursisten en 1 leraar. Eigenlijk is deze beschrijving te kort om een goede indruk te krijgen, dus………. ga en oordeel zelf.
Era un soggiorno meraviglioso!!!!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa