Automatische concepten

Zowel mijn man als ik hebben ieder een privé lerares gehad, die ons op ons eigen niveau hebben weten te bereiken. Mijn man, die zich al prima kon redden in het Italians is verder getraind in de grammatica en heeft er nu plezier in om zich ook thuis wat verder daarin te verdiepen. Knap van de jonge lerares om dit te bereiken. Zij heet Rosella.
Mijn lerares Anna Rita is voor mij ook een grote stimulans geweest. Op haar aanraden heb ik ook een erg boeiend boek over de moeder van Federico II (Hohenstaufen) in het Italians gelezen. De huiswerkopdrachten heb ik ook met veel plezier in de middag op het dakterras van ons huis, vlakbij de school, gemaakt.
De lessen waren van 9 tot 11 uur en een kwartier voor die tijd liepen we gezamenlijk naar een leuke bar waar we met elkaar koffie dronken en de les nog even voortzetten. Ook Gianni troffen wij dan daar met zijn leerling(en).
Ook heeft hij ons, de leerlingen, na afloop een keer meegenomen onder de grond naar een zgn. Ypogio, waar vroeger olijfolie werd gemaakt. Zeer interessant. Dan te bedenken dat er in Mola di Bari nog een heleboel van die ipogei onder pleinen verborgen liggen.
Om 17.00 uur naar de haven gaan en daar verse vis kopen was ook een erg boeiende bezigheid.
Het huis waarin we zijn ondergebracht was ook prima en aangenaam ruim.
Wij hopen nog vaak een Italie reis te maken en daaraan gekoppeld een week een cursus!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa