Automatische concepten

Wij kijken bijna iedere dag terug op een fenomenale week waarbij we iedere ochtend in de schoolbanken zaten van de Scuola Leonardo da Vinci in Firenze.
Wij zijn Italie-liefhebbers en verkennen al jaren dit prachtige land met zijn heerlijke mensen en prachtige natuur en cultuur. We hadden al enkele ‘vakantiecursussen’ Itailaans gevolgd, maar vonden het tijd om het professioneler aan te pakken dit jaar. We wisten van jullie bestaan maar dit jaar voor het eerst was de tijd rijp.
En jee wát een goeie keuze! Ik wil u laten weten wat onze ervaring is geweest:
* Goede/korte test op de eerste ochtend om het niveau te bepalen.
* Enthousiaste uitnodigende, en geduldige docenten (na 1 1/2 dag zijn we samen 1 niveau lager gegaan, dus 2 docenten meegemaakt) die een prettige open sfeer in de klas wisten te creëren.
* Doordacht opleidingsprogramma met ruimte voor individuele aandacht.

We waren met onze leeftijd van 58 en 60 jaar een unicum en bijna museumstuk die daar rondliepen tussen mensen van gemiddeld 22 jaar. Heerlijk was het om een soort van ‘dejà vu’ gevoel te hebben van behoorlijk wat jaartjes terug. Toch hebben wij nooit het idee gehad er niet in te passen: iedereen werd met respect tegemoet getreden zowel door docenten als studenten. Het tempo lag hoog, maar de gretigheid was er, dus ook wij konden meekomen in het leerproces met de daarbijbehorende huiswerkopgaven. Eerlijkheid gebied te zeggen dat wij niet, zoals alle klasgenoten, de energie hadden en behoefte voelden om ‘s avonds nog op de een of andere stuiter-party te presteren….ouder zijn is zo gek nog niet!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa