Urbania is een leuk historisch stadje met een levendig centrum. Nu was het natuurlijk zomer en hadden veel inwoners vakantie, maar echt elke middag en avond zaten de terrassen vol. De locals waren allervriendelijkst en ik had al snel vrienden gemaakt – perfect voor m’n Italiaans! Mijn appartement (groot en netjes, echt super) lag in het historisch centrum, op een minuut lopen van de school.

De sfeer op school is goed, en zo ook de ontvangst en begeleiding. Bij aankomst kon ik me inschrijven en kreeg ik een tas overhandigd met het schoolboek, schrift, pen en het schema voor de komende week/weken, inclusief lestijden, excursies en andere belangrijke info mbt de school. De docent, Silvia in mijn geval, was werkelijk uitmuntend. Ik heb veel docenten gehad, maar geen enkele kon zo duidelijk uitleggen en was zo nuttig enthousiast als zij. Ze gaf je het vertrouwen om te praten en maakte de grammatica inzichtelijk. De lesstof was precies op niveau. Als leidraad maken ze gebruik van een boek dat ze zelf uitgeven. Dat boek is duidelijk, overzichtelijk, kleurrijk en inspirerend, met goed gebruik van voorbeelden uit het dagelijks leven. De docent gaat tijdens de les dieper in op de stof, geeft uitleg en extra oefeningen. Twee keer per week was er ’s middags ook nog een conversatieles van een andere docente, waarbij natuurlijk extra aandacht werd besteed aan conversatie en uitspraak.

Omdat ik het zo naar m’n zin had en de cursus zo goed vond, besloot ik nog een week les te volgen. Ik wilde graag naar een school die geaffilieerd was aan die in Urbania zodat ik de methode kon blijven volgen, dus het werd Genua.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa