Ik was bezig met toelatingsgesprekken voor de Nederlandse kunstacademies toen mijn moeder NABA in Milaan voorstelde als een optie om mode te studeren. Dit interesseerde me wel en vanaf dat moment is alles heel snel gegaan. Ik ben een keer naar Milaan gegaan om de school (Nuova Accademia di Belle Arti) te bezoeken, bereidde mijn vertrek uit Nederland voor en voor ik het wist zat ik in Milaan en deed ik de cursus voor technisch Italiaans op modegebied.
Ik had het geluk de taal al aardig te beheersen, voor wie dat niet geldt raad ik aan op tijd te beginnen met een taalcursus (of de Engelstalige opleiding te kiezen). Die eerste drie weken waarin we de cursus deden waren erg nuttig om nieuwe mensen te ontmoeten en de stad te verkennen.
Toen de lessen eenmaal begonnen, begon ook meteen het harde werken. Elke docent is hier anders dan de andere, maar allemaal verwachten ze dat je werk altijd op tijd af is en stellen ze hoge eisen.
Typisch aan de NABA is het vele gebruik dat we maken van de computer (een laptop is een must) en het naaiatelier, dat zeer goed aangeschreven staat. De verdeling tussen digitaal, praktijk en theorie is hier erg prettig, en je leert op alle manieren te werken.
Nu zit ik in het tweede jaar en voel ik me helemaal thuis in Milaan en goed op mijn plek op de school. Er is veel mogelijkheid om projecten buiten school te doen, hiervoor kan je ook studiepunten krijgen. Het is daarom aan te raden om goed contact te hebben met de docenten en ze te laten zien dat je hard werkt.
De studie die ik volg is een Bachelor Fashion and Textile Design en na mijn afstuderen ben ik van plan naar een ander land te gaan voor een Master. Ik heb op NABA echt de internationale smaak te pakken gekregen!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa