al 34 jaar de Italië specialist

Studio Pensierini

Studio Pensierini is een uniek platform waar je zowel de Italiaanse taal als cultuur kunt studeren door middel van spreken, lezen, schrijven en webinars. Studio Pensierini is daarnaast ook een gemeenschap van cursisten die verenigd zijn door een gemeenschappelijke passie.
Kortom zo kun je het hele jaar met Italiaans bezig zijn en ook veel over de literatuur en cultuur leren!

4 stagioni (4 seizoenen) is een cursuspakket om een heel jaar lang je kennis van de Italiaanse taal en cultuur te verdiepen op een gemakkelijke en leuke manier, namelijk door naar de webinars te luisteren, het tijdschrift te lezen, te schrijven voor het blog en door middel van spreekvaardigheid. En jij bent degene die kan kiezen wanneer je dit wilt doen!
Bovendien ga je door deze cursus te volgen, deel uitmaken van een gemeenschap van studenten over de hele wereld die net zoals jij een passie hebben voor Italië.

Cursus 4 stagioni bestaat uit:
 • 4 webinars – luistervaardigheid

  Door het volgen van de 4 webinars kun je je kennis van Italië en van het Italiaans verbeteren.
  De 4 webinars zijn inhoudelijk en gaan over boeken en schrijvers die op een originele manier over Italië vertellen. Als je niet in de gelegenheid bent om de webinars live te volgen, is er niets aan de hand: je ontvangt van elk webinar de opname, zodat je deze terug kunt kijken en luisteren op een moment dat jou het beste uitkomt.
  Data 2024: elke webinar start om 19 uur
  22 maart 2024: Il deserto dei tartari – Dino Buzzati
  14 juni 2024: Canne al vento – Grazia Deledda
  27 september 2024: Il fu Mattia Pascal – Luigi Pirandello
  13 december 2024: La coscienza di Zeno – Italo Svevo

 • 4 tijdschriften – leesvaardigheid

  Wil je teksten lezen in gemakkelijk Italiaans?
  In het tijdschrift kun je de beste verhalen lezen die Ugo’s cursisten geschreven hebben voor het blog, met prachtige illustraties en wetenswaardigheden over de Italiaanse taal, cultuur en maatschappij. Je ontvangt elke drie maanden een nieuw digitaal tijdschrift dat te lezen is op je pc, tablet en smartphone. Je kunt het natuurlijk ook uitprinten en op papier lezen.

 • 4 gecorrigeerde teksten – schrijfvaardigheid

  Wil je Italiaans leren door te schrijven?
  Soms is schrijven een manier om te reflecteren op de taal en om de dingen die we geleerd hebben op een rijtje te zetten. Je kunt teksten insturen en deze worden door Ugo grondig gecorrigeerd met uitleg van de desbetreffende grammatica. En als je wilt, kunnen je teksten gepubliceerd worden op het blog en in het tijdschrift.

 • 1 uur les – spreekvaardigheid

  Wil je het geleerde in praktijk brengen?
  Dan is er nog 1 uur spreekvaardigheid waarin je kunt praten over wat je maar wilt. En als deze online spreekvaardigheidsles je bevalt, kun je ook nog besluiten om je in te schrijven voor de individuele spreekvaardigheidslessen.

 

Over leraar Ugo

Ugo Coppari, de oprichter van Pensierini, is schrijver en geeft sinds 2011 les in de Italiaanse taal en cultuur aan buitenlandse cursisten. Hij heeft Pensierini blog en tijdschrift gelanceerd als hulpmiddel voor zijn cursisten. Zijn laatste boek heet “Terra”.
Zijn motto: “Een andere taal leren betekent een andere manier van denken leren kennen, een andere manier om jezelf uit te drukken en dus een andere zelf”.
Ugo heeft zijn master gehaald aan de universiteit van Perugia in de richting van onderwijs van het Italiaans aan buitenlanders. Daarna heeft hij nog zijn DILS-PG behaald in didactiek van het Italiaans.
Zijn bijzondere manier van lesgeven is erg prettig en trekt veel cursisten aan.

 

Cursussen en prijzen

Viaggio in Italiano is een studiereis van 1 week in Le Marche die je maakt onder begeleiding van leraar Ugo in een groep van max. 12 deelnemers. Het thema van deze studiereis is "leer Italiaans en laat je verwonderen"!
PROGRAMMA
Deze reis laat je kennismaken met de bijzondere kenmerken van Le Marche en start in Fabriano (UNESCO creatieve stad), en gaat naar Genga, één van de oudste dorpen in de Marken met prachtig landschap en een aantal bijzondere kunstschatten en de Grotten van Frasassi. Vervolgens naar Jesi, de geboortestad van Federico II (met bijnaam "Stupor Mundi" en bekend vanwege zijn bijdrage aan het ontstaan van de Italiaanse taal), waar je de streekgerechten leert koken en kunt genieten van de Verdicchio wijn. Tenslotte naar Sirolo, een van de mooiste kuststreken aan de Adriatische kunst.

Elke ochtend wordt in een relaxte sfeer besproken wat je de vorige dag hebt gezien en geschreven, een handig startpunt voor een conversatie in het Italiaans, met lessen die ad hoc zijn opgebouwd.
Je moet wel een stevige basiskennis van het Italiaans hebben (liefst halfgevorderd of hoger) om hier aan mee te kunnen doen!
Studieduur cursusprijs
Viaggio in italiano nelle Marche 1530
N.B.
 • Prijs is exclusief € 50,- inschrijfgeld/verzekering per persoon
 • Prijs is inclusief begeleiding tijdens alle geplande activiteiten, dagelijks Italiaanse lessen, 6 culturele activiteiten & bezoeken, 6 nachten verblijf in hotel of B&B op basis in kamer met ontbijt (2-pers.kamer op aanvraag) en 6 maaltijden en vervoer tijdens de reis (meestal per privébus en 1x halfuur per trein).

Niet inbegrepen is de reis van/naar de Marken (deze moet je zelf regelen).

Cursusdata 2024

1 week van maandag tot zondag:

 • 17-23 juni 2024
 • 2-8 september 2024

Bekijk pdf van het programma

Lees de speciale uitgave van Pensierini Magazine 12, genaamd “I Diari”.
Hierin vertellen de deelnemers van de reis 2022 in het Italiaans over hun ervaringen, voorzien van mooie illustraties. “I Diari” wordt gratis aangeboden door Ugo.

Info en inschrijving: bel ons of mail info@italstudio.nl

Sirolo

Introductie door leraar Ugo

“Finalmente è possibile iscriversi al nostro corso itinerante di italiano, che si terrà questa estate nelle Marche, regione scelta di recente da Lonely Planet come una delle dieci migliori da visitare nel mondo. In una settimana dedicata all’apprendimento della lingua italiana e alla meraviglia, faremo un viaggio attraverso le peculiarità di questo territorio.

Un territorio che l’allenatore della nazionale italiana di calcio, Roberto Mancini, ha contribuito a promuovere, essendo nato proprio in questa regione, nella città di Jesi.”

“Partiremo da Fabriano, città creativa Unesco, dove faremo con le nostre mani la carta su cui scriveremo i nostri appunti di viaggio. A Genga scenderemo nelle profondità delle Grotte di Frasassi, e visiteremo chiese, tempi e monasteri immersi nella natura. A Jesi, città natale di Federico II di Svevia, noto per il suo contributo alla nascita della lingua italiana, impareremo a cucinare i piatti tipici della zona e a conoscere il Verdicchio, che di recente è stato eletto come il miglior vino bianco del mondo (info). Infine, a Sirolo, potremo ammirare uno dei tratti di mare più belli dell’Adriatico.”
Ugo

Viaggio in Italiano is een studiereis van 1 week in Umbria die je maakt onder begeleiding van leraar Ugo in een groep van max. 12 deelnemers. Het thema van deze studiereis is "leer Italiaans en laat je verwonderen"!
REISROUTE
Deze reis laat je kennismaken met de bijzonderheden van Umbria en start in Spoleto en gaat daarna naar Assisi, Perugia en Città di Castello. Het programma vind je in pdf hieronder.
Elke ochtend wordt in een relaxte sfeer besproken wat je de vorige dag hebt gezien en geschreven, een handig startpunt voor een conversatie in het Italiaans, met lessen die ad hoc zijn opgebouwd.
Je moet wel een halfgevorderde kennis van het Italiaans hebben om hier aan mee te kunnen doen!
Prijs op aanvraag.
Studieduur cursusprijs
Viaggio in italiano in Umbria
N.B.
 • Prijs is exclusief € 50,- inschrijfgeld/verzekering per persoon
 • Prijs is inclusief begeleiding tijdens alle geplande activiteiten, dagelijks Italiaanse lessen, 6 culturele activiteiten & bezoeken, 6 nachten verblijf in hotel of B&B op basis in kamer met ontbijt (2-pers.kamer op aanvraag) en 6 maaltijden (incl. drank) en vervoer tijdens de reis (meestal per privébus/ per trein).

Niet inbegrepen is de reis van/naar Umbrië (deze moet je zelf regelen).

Cursusdatum 2024

1 week van maandag tot zondag:

 • op aanvraag

Bekijk pdf van het programma: Brochure Viaggio in Umbria 2023

N.B. De deelnemers van de reis in de Marken in 2022 hebben voorrang bij inschrijving voor deze Umbria-reis, maar nieuwe deelnemers kunnen zich op de wachtlijst laten zetten!

Lees de speciale uitgave van Pensierini Magazine 12, genaamd “I Diari”.
Hierin vertellen de deelnemers van de reis 2022 in het Italiaans over hun ervaringen, voorzien van mooie illustraties.

Info en inschrijving: bel ons of mail info@italstudio.nl

4 stagioni cursuspakket voor 1 jaar omvat:
4 webinars : om je luistervaardigheid te oefenen
4 tijdschriften : om je leesvaardigheid te oefenen
4 gecorrigeerde teksten : om je schrijfvaardigheid te oefenen
1 uur les : om je spreekvaardigheid te oefenen

4 stagioni (4 seizoenen) is een cursuspakket om je kennis van de Italiaanse taal en cultuur te verdiepen op een gemakkelijke en leuke manier, namelijk door naar onze webinars te luisteren, ons tijdschrift te lezen, te schrijven voor ons blog en door middel van spreekvaardigheid. En jij bent degene die kan kiezen wanneer je dit wilt doen!
Bovendien ga je door deze cursus te volgen, deel uitmaken van een gemeenschap van studenten over de hele wereld die net zoals jij een passie hebben voor Italië.
Kortom 4 stagioni geeft je de gelegenheid om het hele jaar door interactief met Italiaans bezig te zijn!
Studieduur cursusprijs
1 abonnement op 4 stagioni 120
2024

N.B. bij verlenging: € 100 (prijs voor cursisten die al een abonnement hadden)
Geldigheid: 1 jaar (2024)

Inschrijven of vragen: bel ons of mail info@italstudio.nl

 

Webinars (online seminars) worden via Zoom aangeboden.
Ugo is een gepassioneerde spreker, die elk onderwerp boeiend weet te vertellen in heel duidelijk en begrijpelijk Italiaans!
De 4 webinars zijn inhoudelijk en gaan over boeken en schrijvers die op een originele manier over Italië vertellen.
Als je niet in de gelegenheid bent om de webinars live te volgen, is er niets aan de hand: je ontvangt van elk webinar de opname, zodat je deze terug kunt kijken en luisteren op een moment dat jou het beste uitkomt.
Voorafgaand aan elk webinar ontvang je materiaal waarmee je je beter kunt voorbereiden.
N.B. De webinars zijn ook een onderdeel van het "4 Stagioni pakket". Dat is een voordelige aanbieding!
Studieduur cursusprijs
1 webinar 15
4 webinars 50
Startdata 2024

Elk webinar heeft een ander thema en duurt één tot anderhalf uur.
De volgende 4 webinars staan gepland:

Data 2024 om 19 uur
 • 22 maart 2024: Il deserto dei tartari – Dino Buzzati
  1940 – Het Italië en het Italiaans van Dino Buzzati
 • 14 juni 2024: Canne al vento – Grazia Deledda
  1913 – Het Italië en het Italiaans van Grazia Deledda
 • 27 september 2024: Il fu Mattia Pascal – Luigi Pirandello
  1904 – Het Italië en het Italiaans van Luigi Pirandello
 • 13 december 2024: La coscienza di Zeno – Italo Svevo
  1923 – Het Italië en het Italiaans van Italo Svevo

En mocht je een keer niet kunnen? Geen probleem, want je ontvangt altijd de opname van de webinar met het illustratiemateriaal, zodat je de webinar toch kunt volgen.

Schrijf je in!
Contact: bel ons of mail info@italstudio.nl

Zie hieronder pdf van de webinars in 2023.

Online (privé)lessen worden via Skype aangeboden. De eerste proefles is gratis!
De lessen zijn gebaseerd op een comunicatieve benadering, waardoor je door middel van conversatie en het gebruik van authentiek materiaal, op natuurlijke wijze grammatica leert.
Zowel grammaticale als culturele aspecten worden gekozen op basis van de behoeften van de cursist.
Ook een voorbereiding op het CELI-taalexamen is mogelijk.
Ook duo-privélessen zijn mogelijk, mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben. Prijs op aanvraag.
Alle lesniveaus: van absoluut beginner t/m gevorderd (A1 t/m C2).
Er zijn lespakketten vanaf 10 online individuele lessen.
N.B. Een online privéles is ook een onderdeel van het "4 Stagioni pakket". Dat is een voordelige aanbieding!
Studieduur cursusprijs
10 privélessen à 60 min. 300
20 privélessen à 60 min. 600
Startdata 2024

Startdata: elke week
Rond feestdagen lestijden in overleg.

Contact: bel ons of mail info@italstudio.nl

Online conversatielessen in minigroep (8 cursisten) zijn dé manier om Italiaans te oefenen terwijl je tegelijkertijd iets meer leert over de Italiaanse literatuur en over jezelf. Dit alles met de mogelijkheid om andere cursisten van over de hele wereld te ontmoeten, verenigd door dezelfde passie.
Het begint met het lezen van een boek, voorgesteld door de leraar. Dit jaar wordt het boek 'Resto Qui' van Marco Balzano besproken. Op basis hiervan kunnen alle cursisten praten over de onderwerpen die hen het meest dierbaar zijn.
Het boek zal in feite een startpunt zijn om te praten over je eigen leven en om meer algemene kwesties te bespreken, over de wereld waarin we leven.
Vereist niveau: minimaal B1
Online conversatielessen worden via Zoom aangeboden.
Studieduur cursusprijs
8 sessies van 2x 50 min. 230
Startdata 2024

8 sessies van elk 2 uur (à 50 minuten), 1x per 2 weken.

Contact: mail ons info@italstudio.nl

N.B.

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!
Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

 


Laatst verschenen boek van Ugo Coppari

Wil je meer Italiaans lezen? Bestel dit boek met de titel “Terra”, een verzameling van 20 verhalen.

 

Venti racconti che mescolano esperienze di vita quotidiana – in quella terra in cui ci si ritrova a vivere – a riflessioni universali maturate da un contatto costante ma a distanza tra l’autore e i suoi studenti stranieri, sparsi nel mondo. Un piccolo sussidiario sul piacere di essere vivi.

 

Locatie

Deze locatie is fictief en niet relevant.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa