al 32 jaar de Italië specialist

Studio Pensierini

Studio Pensierini is een uniek platform waar je zowel de Italiaanse taal als cultuur kunt studeren door middel van spreken, lezen, schrijven en webinars. Studio Pensierini is daarnaast ook een gemeenschap van cursisten die verenigd zijn door een gemeenschappelijke passie.
Zo kun je het hele jaar door met Italiaans bezig zijn en ook veel over de literatuur en cultuur leren!

Aanbieding: € 100 voor 1 jaar (zie cursussen).
4 stagioni (4 seizoenen) is een cursuspakket om een heel jaar lang je kennis van de Italiaanse taal en cultuur te verdiepen op een gemakkelijke en leuke manier, namelijk door naar onze webinars te luisteren, ons tijdschrift te lezen, te schrijven voor ons blog en door middel van spreekvaardigheid. En jij bent degene die kan kiezen wanneer je dit wilt doen!
Bovendien ga je door deze cursus te volgen, deel uitmaken van een gemeenschap van studenten over de hele wereld die net zoals jij een passie hebben voor Italië.
Download pdf van brochure 4 stagioni
Geef je op en mail ons: info@italstudio.nl

Cursus 4 stagioni bestaat uit:
 • 4 webinars – luistervaardigheid

  Door het volgen van onze webinars kun je je kennis van Italië en van het Italiaans verbeteren.
  De 4 webinars zijn inhoudelijk en gaan over boeken en schrijvers die op een originele manier over Italië vertellen. Als je niet in de gelegenheid bent om de webinars live te volgen, is er niets aan de hand: je ontvangt van elk webinar de opname, zodat je deze terug kunt kijken en luisteren op een moment dat jou het beste uitkomt.
  Data 2022: 18 maart | 17 juni | 16 september | 16 december (om 19 uur)
  Boeken: Cuore | Il gattopardoIl nome della rosa | L’amica geniale.

 • 4 tijdschriften – leesvaardigheid

  Wil je teksten lezen in gemakkelijk Italiaans?
  In ons tijdschrift kun je de beste verhalen lezen die onze cursisten geschreven hebben voor ons blog, met illustraties en wetenswaardigheden over de Italiaanse taal, cultuur en maatschappij. Het tijdschrift is genummerd en geïllustreerd, zodat het lezen ervan bijdraagt aan het op een prettige manier bestuderen van de Italiaanse taal.
  Je ontvangt elke drie maanden een nieuw digitaal tijdschrift dat te lezen is op je pc, tablet en smartphone. Je kunt het natuurlijk ook uitprinten en op papier lezen.

 • 4 gecorrigeerde teksten – schrijfvaardigheid

  Wil je Italiaans leren door te schrijven?
  Soms is schrijven een manier om te reflecteren op de taal en om de dingen die we geleerd hebben op een rijtje te zetten. Je kunt ons maximaal 4 teksten toesturen, elk met een lengte van maximaal 2000 tekens (1 bladzijde), over een zelf gekozen onderwerp of over een door ons gekozen onderwerp. Deze worden grondig gecorrigeerd met uitleg van de desbetreffende grammatica. En als je wilt, kunnen je teksten gepubliceerd worden op ons blog en in ons tijdschrift.

 • 1 uur les – spreekvaardigheid

  Wil je het geleerde in praktijk brengen?
  Dan is er nog 1 uur spreekvaardigheid waarin je kunt praten over wat je maar wilt. Het is een gelegenheid om dieper in te gaan op de vragen die je je hebt gesteld tijdens de webinars, het lezen van het tijdschrift of het schrijven van je teksten. En als deze online spreekvaardigheidsles je bevalt, kun je ook nog besluiten om je in te schrijven voor de individuele spreekvaardigheidslessen.

Download pdf van brochure 4 stagioni
Bestel het 4 Stagioni pakket bij Italstudio: Tel 0345 52 01 52 of mail  info@italstudio.nl

Over leraar Ugo

Ugo Coppari, de oprichter van Pensierini, is schrijver en geeft sinds 2011 les in de Italiaanse taal en cultuur aan buitenlandse cursisten. Hij heeft Pensierini blog en tijdschrift gelanceerd als hulpmiddel voor zijn cursisten. Zijn laatste boek heet “Aria”.
Zijn motto: “Een andere taal leren betekent een andere manier van denken leren kennen, een andere manier om jezelf uit te drukken en dus een andere zelf”.

Ugo heeft zijn master gehaald aan de universiteit van Perugia in de richting van onderwijs van het Italiaans aan buitenlanders. Daarna heeft hij nog zijn DILS-PG behaald in didactiek van het Italiaans.
Zijn bijzondere manier van lesgeven is erg prettig en trekt veel cursisten aan.

Cursussen en prijzen

Nieuw in 2022

 • Studiereis in de Marken “Viaggio in italiano” o.l.v. leraar Ugo, zie voor details en data bij cursus “studiereis”.
 • 4 stagioni: webinars, tijdschriften, gecorrigeerde teksten, 1 online les.
  4 stagioni is zeer voordelig “pakket” en geeft je de gelegenheid om het hele jaar door interactief met Italiaans bezig te zijn.
Viaggio in Italiano is een studiereis van 1 week in Le Marche die je maakt onder begeleiding van leraar Ugo in een groep van max. 12 deelnemers. Het thema van deze studiereis is "leer Italiaans en laat je verbazen"!
PROGRAMMA
Deze reis laat je kennismaken met de bijzondere kenmerken van Le Marche en start in Fabriano (UNESCO creatieve stad), en gaat naar Genga, één van de oudste dorpen in de Marken met prachtig landschap en een aantal bijzondere kunstschatten en de Grotten van Frasassi. Vervolgens naar Jesi, de geboortestad van Federico II (met bijnaam "Stupor Mundi" en bekend vanwege zijn bijdrage aan het ontstaan van de Italiaanse taal), waar je de streekgerechten leert koken en kunt genieten van de Verdicchio wijn. Tenslotte naar Sirolo, een van de mooiste kuststreken aan de Adriatische kunst.

Elke ochtend wordt in een relaxte sfeer besproken wat je de vorige dag hebt gezien en geschreven, een handig startpunt voor een conversatie in het Italiaans, met lessen die ad hoc zijn opgebouwd.
Je moet wel een stevige basiskennis van het Italiaans hebben (liefst halfgevorderd of hoger) om hier aan mee te kunnen doen!
Studieduur cursusprijs
Viaggio in italiano nelle Marche 1300
N.B.
 • Prijs is exclusief € 50,- inschrijfgeld/verzekering per persoon
 • Prijs is inclusief begeleiding tijdens alle geplande activiteiten, dagelijks Italiaanse lessen, 6 culturele activiteiten & bezoeken, 6 nachten verblijf in hotel of B&B op basis in kamer met ontbijt (2-pers.kamer op aanvraag) en 6 maaltijden en vervoer tijdens de reis (meestal per privébus en 1x halfuur per trein).

Niet inbegrepen is de reis van/naar de Marken (deze moet je zelf regelen).

Startdata 2022

1 week van maandag tot zondag:
1e editie: 20-26 juni 2022
2e editie: 5-11 september 2022!
En….bij veel belangstelling kunnen we misschien een 3e editie organiseren eind september.

Bekijk het programma en de originele activiteiten:
Pfd brochure Viaggio in italiano nelle Marche 2022

Info en inschrijving: tel. (+31) 0345 52 01 52 – info@italstudio.nl

“Viaggio studio nelle Marche” o.l.v. leraar Ugo

Finalmente è possibile iscriversi al nostro corso itinerante di italiano, che si terrà questa estate nelle Marche, regione scelta di recente da Lonely Planet come una delle dieci migliori da visitare nel mondo. In una settimana dedicata all’apprendimento della lingua italiana e alla meraviglia, faremo un viaggio attraverso le peculiarità di questo territorio.

Un territorio che l’allenatore della nazionale italiana di calcio, Roberto Mancini, ha contribuito a promuovere, essendo nato proprio in questa regione, nella città di Jesi.

Partiremo da Fabriano, città creativa Unesco, dove faremo con le nostre mani la carta su cui scriveremo i nostri appunti di viaggio. A Genga scenderemo nelle profondità delle Grotte di Frasassi, e visiteremo chiese, tempi e monasteri immersi nella natura. A Jesi, città natale di Federico II di Svevia, noto per il suo contributo alla nascita della lingua italiana, impareremo a cucinare i piatti tipici della zona e a conoscere il Verdicchio, che di recente è stato eletto come il miglior vino bianco del mondo (info). Infine, a Sirolo, potremo ammirare uno dei tratti di mare più belli dell’Adriatico.


Achtergrondinformatie

Hieronder een citaat van Gregor Dijkhuis, auteur van het boek: “Stupor Mundi – Kroniek van een eigenzinnige Keizer”.

Stupor Mundi werd hij genoemd: “het Wereldwonder”.
Keizer Frederik II van Hohenstaufen (1194-1250) is een van de meest opmerkelijke persoonlijkheden van de Middeleeuwen. Hij was koning van Sicilië en Duitsland en keizer van het Heilige Roomse Rijk. Daarnaast was hij ook: geleerde, hervormer, talenwonder, wiskundige, beschermer van de kunsten, kastelenbouwer en een permanente doorn in het oog van de Kerk. Hij stichtte de eerste staatsuniversiteit, was de belangrijkste wetgever van de Middeleeuwen, en geldt als de eerste moderne natuurwetenschapper. Als vorst en persoon was Frederik II fascinerend en omstreden. Door tijdgenoten werd hij “Stupor Mundi” genoemd: “hij die de wereld versteld doet staan.” Niemand werd meer bewonderd en meer verketterd dan hij. Wie was die keizer die tot drie keer toe geëxcommuniceerd werd – maar gewoon aan de macht bleef? Die de enige vreedzame Kruistocht van de geschiedenis ondernam? Die honderden kastelen liet bouwen (waaronder het raadselachtige Castel del Monte) maar slechts één kerk? Achthonderd jaar later heeft Frederik II nog niets ingeboet aan actualiteit. Zijn rationele, onorthodoxe bestuursstijl verdient een nadere kennismaking. Net zoals zijn oneigentijdse verhouding met de islam en zijn levenslange strijd met de Kerk. Keizer Frederik II is het onderwerp van deze studie in de vorm van een biografische kroniek, die leest als een spannend verhaal. Een gedegen onderzoek dat is uitgemond in een bonte aaneenschakeling van spectaculaire gebeurtenissen, verbazingwekkende prestaties en vermetele ondernemingen.”

4 stagioni cursuspakket voor 1 jaar omvat:
4 webinars : om je luistervaardigheid te oefenen
4 tijdschriften : om je leesvaardigheid te oefenen
4 gecorrigeerde teksten : om je schrijfvaardigheid te oefenen
1 uur les : om je spreekvaardigheid te oefenen

4 stagioni (4 seizoenen) is een cursuspakket om je kennis van de Italiaanse taal en cultuur te verdiepen op een gemakkelijke en leuke manier, namelijk door naar onze webinars te luisteren, ons tijdschrift te lezen, te schrijven voor ons blog en door middel van spreekvaardigheid. En jij bent degene die kan kiezen wanneer je dit wilt doen!
Bovendien ga je door deze cursus te volgen, deel uitmaken van een gemeenschap van studenten over de hele wereld die net zoals jij een passie hebben voor Italië.
Studieduur cursusprijs
1 abonnement op 4 stagioni 100
2022

Aanbiedingprijs = € 100 
Geldigheid: 1 jaar (2022)

Download brochure pdf van brochure 4 stagioni
Inschrijven via email info@italstudio.nl

 

Webinars (online seminars) worden via Zoom aangeboden.
Ugo is een gepassioneerde spreker, die elk onderwerp boeiend weet te vertellen in heel duidelijk en begrijpelijk Italiaans!
De 4 webinars zijn inhoudelijk en gaan over boeken en schrijvers die op een originele manier over Italië vertellen. Als je niet in de gelegenheid bent om de webinars live te volgen, is er niets aan de hand: je ontvangt van elk webinar de opname, zodat je deze terug kunt kijken en luisteren op een moment dat jou het beste uitkomt.
Voorafgaand aan elk webinar ontvang je materiaal waarmee je je beter kunt voorbereiden.
N.B. De webinars zijn ook een onderdeel van het "4 Stagioni pakket". Dat is een voordelige aanbieding!
Studieduur cursusprijs
1 webinar 15
4 webinars 50
Startdata 2022

Elk webinar heeft een ander thema en duurt één tot anderhalf uur.
De volgende 4 webinars staan gepland:

 • 18 maart om 19 uur: Cuore – Het Italië en het Italiaans van Edmondo De Amicis
 • 17 juni om 19 uur: Il gattopardo – Het Italië en het Italiaans van Tomasi di Lampedusa
 • 16 september om 19 uur: Il nome della rosa – Het Italië en het Italiaans van Umberto Eco, lees meer…
 • 16 december om 19 uur: L’amica geniale – Het Italië en het Italiaans van Elena Ferrante

En mocht je een keer niet kunnen? Geen probleem, want je ontvangt altijd de registratie van de webinar met het illustratiemateriaal, zodat je de webinar toch kunt volgen.

Schrijf je in!
Contact: tel. 0345 52 01 52 of per email info@italstudio.nl

Zie hieronder en pdf van de folder van de webinars.

Wil je teksten lezen in gemakkelijk Italiaans?
In het Pensierini magazine van Ugo kun je de beste verhalen lezen die zijn cursisten geschreven hebben voor het blog, vergezeld van illustraties en wetenswaardigheden over de Italiaanse taal, cultuur en maatschappij. Het magazine is zo opgemaakt en geïllustreerd, dat het aangenaam leest en zo de studie van de Italiaanse taal vergemakkelijkt.
Je ontvangt elke drie maanden een nieuw digitaal magazine dat te lezen is op je pc, tablet en smartphone. Je kunt het natuurlijk ook uitprinten en op papier lezen.
Ideaal voor beginners met basiskennis en halfgevorderde cursisten Italiaans!
N.B. Het tijdschrift is ook een onderdeel van het "4 Stagioni pakket". Dat is een voordelige aanbieding!
Maar je kunt ook alleen 4 nummers van het tijdschrijft voor 1 jaar bestellen. Als je nu bestelt, ontvang je ook vorige nummer(s) van dit kalenderjaar. Daarna kun je verlengen, maar dan moet je je weer opgeven (dus wordt niet automatisch verlengd).
Studieduur cursusprijs
Magazine abonnement van 4 nummers 40

Wil je een abonnement van 4 nummers kopen, mail naar info@italstudio.nl en we sturen je de betaalinfo!

Zie voor een impressie van het tijdschrift: Voorbeeld Pensierini Magazine #10

Ook zelf teksten schrijven?

Wil je ook meedoen en teksten schrijven en/of het magazine ontvangen?
Contact: tel. 0345 52 01 52 of per email info@italstudio.nl

In het Pensierini Magazine worden teksten van cursisten gepubliceerd, vergezeld van illustraties van Valerio Compagnone en curiosa over de Italiaanse taal en cultuur.
Ideaal voor beginners en halfgevorderde cursisten Italiaans!
Wil je meedoen, geef je dan op voor het 4 stagioni cursuspakket !
Studieduur cursusprijs
zie 4 stagioni cursuspakket

Teksten schrijven en laten corrigeren – blog

Wil je Italiaans leren door te schrijven?
Soms is schrijven een manier om te reflecteren op de taal en om de dingen die we geleerd hebben op een rijtje te zetten. Je kunt Ugo maximaal 4 teksten per jaar toesturen, over een zelf gekozen onderwerp of over een door hem gekozen onderwerp. Deze worden grondig gecorrigeerd met uitleg van de desbetreffende grammatica. En als je wilt, kunnen je teksten gepubliceerd worden op zijn blog en in het tijdschrift.
Het thema van de maand wordt elke maand via een nieuwsbrief opgestuurd.

Wil je ook meedoen of heb je vragen? Neem contact op met Italstudio.

Online (privé)lessen worden via Skype aangeboden. De eerste proefles is gratis!
De lessen zijn gebaseerd op een comunicatieve benadering, waardoor je door middel van conversatie en het gebruik van authentiek materiaal, op natuurlijke wijze grammatica leert.
Zowel grammaticale als culturele aspecten worden gekozen op basis van de behoeften van de cursist.
Ook een voorbereiding op het CELI-taalexamen is mogelijk.
Ook duo-privélessen zijn mogelijk, mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben. Prijs op aanvraag.
Alle lesniveaus: van absoluut beginner t/m gevorderd (A1 t/m C2).
Er zijn lespakketten vanaf 10 online individuele lessen.
N.B. Een online privéles is ook een onderdeel van het "4 Stagioni pakket". Dat is een voordelige aanbieding!
Studieduur cursusprijs
10 privélessen à 60 min. 300
20 privélessen à 60 min. 500
Startdata 2022

Startdata: elke week
Rond feestdagen lestijden in overleg.

Liever een online conversatieklas?

Kijk bij de cursus “Incontri di conversazione online”.

Contact: tel. 0345 52 01 52 of per email info@italstudio.nl

Online conversatielessen in minigroep (6 cursisten) zijn dé manier om Italiaans te oefenen terwijl je tegelijkertijd iets meer leert over de Italiaanse literatuur en over jezelf. Dit alles met de mogelijkheid om andere cursisten van over de hele wereld te ontmoeten, verenigd door dezelfde passie.
Het begint met het lezen van een boek, voorgesteld door de leraar, maar gekozen in overleg met de klas. En op basis hiervan kunnen alle cursisten praten over de onderwerpen die hen het meest dierbaar zijn.
Het boek zal in feite een startpunt zijn om te praten over je eigen leven en om meer algemene kwesties te bespreken, over de wereld waarin we leven.
Vereist niveau: minimaal B1
Online conversatielessen worden via Zoom aangeboden.
Studieduur cursusprijs
5 sessies van 2x 50 min. 200
Startdata 2022

10 sessies van elk 2 uur (à 50 minuten), 1x per 2 weken.
Elke klas bestaat uit 6 cursisten.

Contact: tel. 0345 52 01 52 of per email info@italstudio.nl
Niveau weten? Mail ons en ontvang een test om je niveau voor de cursus te bepalen.

N.B.

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!
Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

 


Laatst verschenen boek van Ugo Coppari

Wil je meer Italiaans lezen? Bestel dit boek met de titel “Aria”, een verzameling van 15 verhalen.
Lees dit krantenartikel van 23/8/21 over Ugo en het boek!

Aria van Ugo CoppariQuindici racconti scritti nel corso di un anno lungo un secolo, stravolto da una pandemia che ci ha spinto a ripensare il nostro modo di stare al mondo. Questi racconti rappresentano il tentativo di registrare come è cambiato, questo nostro stare al mondo, e anche il modo di raccontarlo. Sono testi che infatti risentono anche dello spazio in cui sono stati postati, una piattaforma social, e per cui sono stati spesso pensati”.
Dit boek is als ebook bij de uitgever te bestellen!

Locatie

Deze locatie is fictief en niet relevant.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 45 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa