al 31 jaar de Italië specialist

Unieke 'taalschool' en ...

Studio Pensierini

Studio Pensierini is een uniek taalproject, waarbij je de Italiaanse taal en cultuur leert kennen door een flexibele en allesomvattende ervaring: d.m.v. schrijven, lezen, luisteren én converseren. Zo kun je het hele jaar door met Italiaans bezig zijn en ook veel over de literatuur en cultuur leren!
Ugo Coppari, schrijver en gediplomeerd docent Italiaans aan buitenlanders met een jarenlange leservaring, heeft in 2018 een “school” opgericht die liefde voor het Italiaans combineert met interesse in Italiaanse literatuur.

Ugo heeft in korte tijd duizenden cursisten van over de hele wereld bij zijn project weten te betrekken en zo een internationale gemeenschap gecreëerd van personen, verenigd door hun gemeenschappelijke passie voor de Italiaanse taal en cultuur.
Een gemeenschap die, zodra het mogelijk is, in Italië zal samenkomen voor een reeks fysieke studiereizen “corsi itineranti” in Italië, waar het leren van de taal gecombineerd kan worden met het ontdekken van plaatsen en tradities van een minder bekend Italië.

Webinars – magazine – blog – online les

Kort gezegd: je kunt deelnemen aan een reeks activiteiten waarmee je je Italiaans kunt onderhouden d.m.v. te luisteren, lezen, schrijven en spreken.
Je kunt online seminars volgen over werken en personages uit de Italiaanse literatuur om de ontwikkeling van het Italiaans te begrijpen. Ugo kan heel boeiend en duidelijk vertellen, echt een aanrader!
Je kunt teksten schrijven die, eenmaal gecorrigeerd en gepubliceerd op het blog (als je dat wilt), vervolgens worden verzameld in een driemaandelijks tijdschrift genaamd Pensierini Magazine, vergezeld van illustraties en curiositeiten over Italië: en door het lezen van teksten die zijn geschreven in niet te ingewikkeld Italiaans, ben je ook weer bezig met de taal.
Ten slotte heb je de mogelijkheid om online individuele lessen te volgen bij Ugo.

Over leraar Ugo

Ugo heeft zijn master gehaald aan de universiteit van Perugia in de richting van onderwijs van het Italiaans aan buitenlanders. Daarna heeft hij nog zijn DILS-PG behaald in didactiek van het Italiaans.

Ugo is schrijver en geeft sinds 2011 les in de Italiaanse taal en cultuur aan buitenlandse cursisten. Hij heeft Pensierini Blog en Magazine gelanceerd als hulpmiddel voor zijn cursisten.
Zijn motto: “Een andere taal leren betekent een andere manier van denken leren kennen, een andere manier om jezelf uit te drukken en dus een andere zelf”.

Vanaf 2021 organiseert Ugo studiereizen (corsi itineranti) en dit jaar naar bijzondere plekjes in de Marken. Zijn bijzondere manier van lesgeven is erg prettig en trekt heel veel cursisten aan.

Cursussen en prijzen

Alle lessen en andere activiteiten zijn gebaseerd op een communicatieve benadering waarmee de cursist, door middel van conversatie en het gebruik van authentiek materiaal, op natuurlijke wijze grammatica leert.

Pakket (webinars, tijdschrift, teksten schrijven, 1 online les)

Dit pakket is zeer voordelig en geeft je de gelegenheid om het hele jaar door interactief met Italiaans bezig te zijn.

Elk jaar zal Ugo een studiereisCorso itinerante” organiseren, in 2022 in de Marken! Ugo zelf zal deze studiereis in groepen (max. 10 pers.) begeleiden.

Webinars (online seminars) worden via Zoom aangeboden.
Ugo is een gepassioneerde spreker, die elk onderwerp boeiend weet te vertellen in heel duidelijk en begrijpelijk Italiaans!
Elk webinar richt zich op aspecten die betrekking hebben op de Italiaanse taal en cultuur. De graphics waarmee de inhoud wordt gepresenteerd, het gebruikte vocabulaire en het gekozen perspectief houden rekening met de behoeften van een publiek dat bestaat uit buitenlandse cursisten. Voorafgaand aan elk webinar ontvang je materiaal waarmee je je beter kunt voorbereiden.
Studieduur cursusprijs
1 webinar 15
4 webinars 50
Startdata 2021

Elk webinar heeft een ander thema en duurt anderhalf uur.
In 2021 staan de volgende 4 webinars gepland:

  • 19 maart om 19 uur: Il Decameron di Boccaccio
  • 18 juni om 19 uur: Pinocchio. Uno di noi
  • 17 september om 19 uur: L’Italia e l’italiano di Italo Calvino
  • 17 december om 19 uur: L’Italia e l’italiano di San Francesco

En mocht je een keer niet kunnen, dan kun je de registratie aanvragen, zodat je de webinar toch nog kunt volgen.
Kijk ook bij de pakketaanbieding, dat is een voordelige optie incl. andere activiteiten!

Wil je meedoen of heb je vragen, neem contact met ons op!

Online lessen worden via Skype aangeboden. De eerste proefles is gratis!
De lessen zijn gebaseerd op een comunicatieve benadering, waardoor je door middel van conversatie en het gebruik van authentiek materiaal, op natuurlijke wijze grammatica leert.
Zowel grammaticale als culturele aspecten worden gekozen op basis van de behoeften van de cursist.
Ook een voorbereiding op het CELI-taalexamen is mogelijk.
Ook duo-privélessen zijn mogelijk, mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben. Prijs op aanvraag.
Alle lesniveaus: van absoluut beginner t/m gevorderd (A1 t/m C2).
Er zijn lespakketten vanaf 10 online individuele lessen.
Studieduur cursusprijs
10 privélessen à 60 min. 300
20 privélessen à 60 min. 500
Startdata 2021

Startdata: elke week
Rond feestdagen lestijden in overleg.

Online conversatielessen in minigroep (6 cursisten) zijn dé manier om Italiaans te oefenen terwijl je tegelijkertijd iets meer leert over de Italiaanse literatuur en over jezelf. Dit alles met de mogelijkheid om andere cursisten van over de hele wereld te ontmoeten, verenigd door dezelfde passie.
Het begint met het lezen van een boek, voorgesteld door de leraar, maar gekozen in overleg met de klas. En op basis hiervan kunnen alle cursisten praten over de onderwerpen die hen het meest dierbaar zijn.
Het boek zal in feite een startpunt zijn om te praten over je eigen leven en om meer algemene kwesties te bespreken, over de wereld waarin we leven.
Vereist niveau: minimaal B1
Online conversatielessen worden via Zoom aangeboden.
Studieduur cursusprijs
5 sessies van 2x 50 min. 150
Startdata 2021

Van half mei t/m eind juni: op dinsdag of donderdag van 14-16 uur.
Neem contact met ons op tel. 0345 52 01 52 of per email info@italstudio.nl

Download pdf

Incontri di conversazione Italstudio_Studio Pensierini

In het tijdschrift Pensierini worden teksten van cursisten gepubliceerd, vergezeld van illustraties van Valerio Compagnone en curiosa over de Italiaanse taal en cultuur.
Behalve dat het een beloning is voor het werk van de auteurs, is het een handig hulpmiddel voor al die lezers die willen oefenen door teksten te lezen die zijn geschreven in gemakkelijk te begrijpen Italiaans.
Het tijdschrift is zo ingedeeld en geïllustreerd dat het een prettige leeservaring biedt en zo de studie van de Italiaanse taal vergemakkelijkt.
Het omvat inspirerende korte verhalen in het Italiaans geschreven door (internationale) cursisten. Ugo heeft alle teksten bewerkt zonder de authentieke stem van de schrijvers te veranderen.
Ideaal voor beginners en halfgevorderde cursisten Italiaans!
Studieduur cursusprijs
1 tijdschrift 10
abonnement voor 4 nummers 30

03/2021 Pensierini Magazine #6
06/2021 Pensierini Magazine #7
09/2021 Pensierini Magazine #8
12/2021 Pensierini Magazine #9

Zie voor een impressie van het tijdschrift: voorbeeld van Pensierini Magazine #4

Ook teksten schrijven?

Wil je ook teksten schrijven?
Zie details “teksten schrijven” en als je ook wil meedoen, dan moet je een “pakket” nemen!

Vragen? Neem contact op met Italstudio.

In het tijdschrift Pensierini worden teksten van cursisten gepubliceerd, vergezeld van illustraties van Valerio Compagnone en curiosa over de Italiaanse taal en cultuur.
Ideaal voor beginners en halfgevorderde cursisten Italiaans!
Wil je meedoen, geef je dan op voor het pakket!
Studieduur cursusprijs
is onderdeel van het pakket

Teksten schrijven – Blog

Je mag 4 teksten per jaar schrijven over het thema van de maand of over een onderwerp naar keuze. Je tekst wordt door Ugo gecorrigeerd en van grammaticale uitleg voorzien.
En als je wilt wordt je tekst gepubliceerd op de blog en in Pensierini Magazine!
N.B. Een tekst mag max. 2000 tekens bevatten (één pagina).
Het thema van de maand wordt elke maand via een nieuwsbrief opgestuurd (en op onze site gepubliceerd).

Wil je ook meedoen? Schrijf zelf een tekst over het onderwerp van de maand of over een onderwerp naar keuze en mail je tekst (kan via Italstudio: info@italstudio.nl).

Thema van de maand (april 2021)

Come la tecnologia ha cambiato la tua vita durante la pandemia?

Vragen? Neem contact op met Italstudio.

Dit pakket is een aanbieding en omvat alle activiteiten waarmee je je Italiaans levend kunt houden door te luisteren, lezen, schrijven en spreken.
Door dit pakket aan te schaffen, heb je in feite niet alleen de mogelijkheid om Italiaans te leren, maar ook om deel uit te maken van een groter project, namelijk Pensierini, dat de confrontatie tussen verschillende mensen en culturen bevordert.
Het pakket bestaat uit:
- 4 nrs. van het tijdschrift Pensierini (€ 10 per nummer)
- 4 webinars ( € 15 per webinar)
- 4x correctie van ingezonden teksten (€ 10 per correctie)
- 1 online privéles (€ 35)
Totaalprijs zou de prijs € 175 zijn, maar de pakketprijs bedraagt € 100.
Studieduur cursusprijs
1 pakketaanbieding 100

Pakketaanbieding bestaat uit:

Webinars

per ascoltare / luisteren
Je kunt 4 webinars per jaar volgen. Elk webinar richt zich op aspecten die betrekking hebben op de Italiaanse taal, cultuur en samenleving. Voorafgaand aan elk webinar ontvang je materiaal om je te kunnen voorbereiden.
N.B. We kunnen ook achteraf de registraties van de webinar(s) met het bijbehorende materiaal opsturen, zodat je toch alle afleveringen kunt volgen!
03/2021 Decameron – Boccaccio
06/2021 Pinocchio
09/2021 Italo Calvino
12/2021 San Francesco

Magazine

per leggere / lezen
Je ontvangt 4 nummers van Pensierini Magazine, een driemaandelijks tijdschrift met verhalen geschreven door andere cursisten, in begrijpelijk Italiaans, vergezeld van illustraties en eigenaardigheden over de Italiaanse taal, cultuur en samenleving. Een handig hulpmiddel voor al die lezers die teksten willen lezen die zijn geschreven in een gemakkelijk te begrijpen Italiaans.
03/2021 Pensierini Magazine #6
06/2021 Pensierini Magazine #7
09/2021 Pensierini Magazine #8
12/2021 Pensierini Magazine #9

Blog

per scrivere / schrijven
Je kunt Italiaans leren door te schrijven (blog). Je kunt max. 4 teksten van max. 2000 tekens (1 pagina) sturen, over een vrij onderwerp of volgens thema vd maand, die een gepersonaliseerde en diepgaande correctie krijgen via een grammaticakaart. Vervolgens worden je teksten, als je dat wilt, op het blog en in de magazine gepubliceerd.

Lezione

per parlare / spreken
Je hebt 1 uur online Italiaanse les, om te converseren, elkaar te leren kennen en en je te verdiepen in vragen die tijdens de webinars aan bod komen, tijdens het lezen van het magazine of tijdens het schrijven van de teksten.

INSCHRIJVEN?

Wil je je inschrijven of heb je vragen, neem contact met ons op!

Tijdens 2 interessante online bijeenkomsten zal leraar Ugo op zijn eigen verrassende wijze vertellen over twee regio's die nog steeds onbekend lijken te zijn voor het massatoerisme, maar die een rustige schoonheid verbergen: de Marken en Umbrië. Twee regio’s met een zachtmoedig karakter, mede door een lange heerschappij over dit land door de pauselijke staat. Een gemeenschappelijke geschiedenis die in deze ruimtes de geboorte heeft bepaald van religieuze figuren en bewegingen, en de grote verspreiding van kerken en kloosters, met al het daaruit voortvloeiende artistieke erfgoed.
Het gebied van de Marken en Umbrië heeft, ondanks de oprichting van enkele grote bedrijven en industriële groepen, een langzame en rustige levensstijl kunnen behouden, en heeft in sommige opzichten een nauwe band met het land, alsof het één groot platteland is met ertussen kleine onafhankelijke steden. Kenmerkend voor deze regio’s zijn hun een goedaardige eenvoud wat ook geldt voor hun keuken en wijnen.
Je zult daarom met Ugo een reis maken door het karakter van deze twee regio's, waarbij je zowel hun geschiedenis als hun keuken, hun levensstijl en artistieke producties zal onderzoeken. Een reis in het Italiaans en een manier om de Italiaanse taal levend te houden tot je deze regio’s van dichtbij kunt bezoeken en leren kennen.
Ugo spreekt heel duidelijk en niet snel en vertelt op originele wijze gebruik makend van veel visueel materiaal (foto's, video's), vertelt leuke anekdotes en persoonlijke noten, echt de moeite waard!

De titel van deze twee ontmoetingen verwijst naar het beroemde boek van Guido Piovene, Viaggio in Italia (1957), waarmee de auteur - tijdens een lange, ongehaaste reis - heel Italië beschreef aan de hand van zijn eigenaardigheden.
Webinar wordt via Zoom aangeboden.
Studieduur cursusprijs
webinar Umbria 15
webinar Le Marche 15
Startdata 2021

Vrijdag 11 juni om 19 uur: webinar Le Marche
Vrijdag 25 juni om 19 uur: webinar Umbria
Vereist niveau: vanaf A1
Neem contact met ons op tel. 0345 52 01 52 of per email info@italstudio.nl

Download pdf

Een corso itinerante is een studiereis van 1 week die je maakt onder begeleiding van leraar Ugo in een groep van max. 10 deelnemers. Het thema van deze studiereis is "leer Italiaans en laat je verbazen"!
PROGRAMMA
Deze reis laat je kennismaken met de bijzondere kenmerken van Le Marche en start in Fabriano (UNESCO creatieve stad), en gaat naar Genga, één van de oudste dorpen in de Marken met prachtig landschap en een aantal bijzondere kunstschatten en de Grotten van Frasassi. Vervolgens naar Jesi, de geboortestad van Federico II (met bijnaam "Stupor Mundi" en bekend vanwege zijn bijdrage aan het ontstaan van de Italiaanse taal), waar je de streekgerechten leert koken en kunt genieten van de Verdicchio wijn. Tenslotte naar Sirolo, een van de mooiste kuststreken aan de Adriatische kunst.

Elke ochtend wordt in een relaxte sfeer besproken wat je de vorige dag hebt gezien en geschreven, een handig startpunt voor een conversatie in het Italiaans, met lessen die ad hoc zijn opgebouwd.
Je moet wel een flinke basiskennis van het Italiaans hebben (liefst halfgevorderd of hoger) om hier aan mee te kunnen doen!
Studieduur cursusprijs
Viaggio in italiano "Stupor Mundi" 1300
N.B.

Prijs is inclusief: rondreizende Italiaanse lessen, bezoeken, activiteiten, accommodatie op basis van logies/halfpension. Vervoer tijdens de reis is per privébus en 1x halfuur per trein.
Niet inbegrepen is de reis van/naar de Marken.

Startdata 2022

Periode: van juni t/m oktober 2022.
N.B. In deze periode staan 4 studiereizen op de planning!
Bekijk het programma en de originele activiteiten:
Download brochure Viaggio in italiano “Stupor Mundi” 2022

Info en inschrijving: tel. 0345 52 01 52 – info@italstudio.nl

Achtergrondinformatie:
Hieronder een citaat van Gregor Dijkhuis, auteur van het boek: “Stupor Mundi – Kroniek van een eigenzinnige Keizer”.

Stupor Mundi werd hij genoemd: “het Wereldwonder”.
Keizer Frederik II van Hohenstaufen (1194-1250) is een van de meest opmerkelijke persoonlijkheden van de Middeleeuwen. Hij was koning van Sicilië en Duitsland en keizer van het Heilige Roomse Rijk. Daarnaast was hij ook: geleerde, hervormer, talenwonder, wiskundige, beschermer van de kunsten, kastelenbouwer en een permanente doorn in het oog van de Kerk. Hij stichtte de eerste staatsuniversiteit, was de belangrijkste wetgever van de Middeleeuwen, en geldt als de eerste moderne natuurwetenschapper. Als vorst en persoon was Frederik II fascinerend en omstreden. Door tijdgenoten werd hij “Stupor Mundi” genoemd: “hij die de wereld versteld doet staan.” Niemand werd meer bewonderd en meer verketterd dan hij. Wie was die keizer die tot drie keer toe geëxcommuniceerd werd – maar gewoon aan de macht bleef? Die de enige vreedzame Kruistocht van de geschiedenis ondernam? Die honderden kastelen liet bouwen (waaronder het raadselachtige Castel del Monte) maar slechts één kerk? Achthonderd jaar later heeft Frederik II nog niets ingeboet aan actualiteit. Zijn rationele, onorthodoxe bestuursstijl verdient een nadere kennismaking. Net zoals zijn oneigentijdse verhouding met de islam en zijn levenslange strijd met de Kerk. Keizer Frederik II is het onderwerp van deze studie in de vorm van een biografische kroniek, die leest als een spannend verhaal. Een gedegen onderzoek dat is uitgemond in een bonte aaneenschakeling van spectaculaire gebeurtenissen, verbazingwekkende prestaties en vermetele ondernemingen.”

N.B.

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!
Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.


Zojuist verschenen boek van Ugo Coppari

Wil je meer Italiaans lezen? Bestel dit boek met de titel “Aria”, een verzameling van 15 verhalen.
Lees dit krantenartikel van 23/8/21 over Ugo en het boek!

Aria van Ugo CoppariQuindici racconti scritti nel corso di un anno lungo un secolo, stravolto da una pandemia che ci ha spinto a ripensare il nostro modo di stare al mondo. Questi racconti rappresentano il tentativo di registrare come è cambiato, questo nostro stare al mondo, e anche il modo di raccontarlo. Sono testi che infatti risentono anche dello spazio in cui sono stati postati, una piattaforma social, e per cui sono stati spesso pensati”.
Dit boek is als ebook en als boek bij de uitgever te bestellen!

Locatie

Deze lokatie is fictief en niet relevant.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 45 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa