al 31 jaar de Italië specialist

Les van privéleraar

Pensierini

Pensierini is in 2018 ontstaan, naar een idee van Ugo Coppari en Federica Crescentini, als een blog nuttig voor buitenlandse studenten die Italiaans willen leren door te schrijven.
Pensierini is ook een gemeenschap van cursisten die verenigd zijn door hun gemeenschappelijke passie voor de Italiaanse taal en cultuur.
Kortom, het is een platform waar je zowel de Italiaanse taal als de Italiaanse cultuur kunt bestuderen door middel van conversatie, lezen, schrijven en webinars.
2020 was het startjaar voor online lessen en webinars.

Pensierini Blog & Magazine

Pensierini blog is in 2018 als blog gelanceerd door de Italiaanse leraar en schrijver, Ugo Coppari.
En in 2019 werd “Pensierini Magazine” geboren dankzij de samenwerking met illustrator Valerio Compagnone. Dit is een tijdschrift waarin de beste teksten van cursisten worden gepubliceerd, vergezeld van illustraties en curiosa over de Italiaanse taal en cultuur: een handig hulpmiddel voor al die lezers die willen oefenen met het lezen van teksten geschreven in gemakkelijk te begrijpen Italiaans.
Het omvat inspirerende korte verhalen in het Italiaans en korte essays geschreven door (internationale) cursisten Italiaans als vreemde taal, net als jij. Ugo heeft alle teksten bewerkt zonder de authentieke stem van de schrijvers te veranderen. Deze collectie is geweldig omdat de essays hapklare essays zijn en niet te ingewikkeld. Ideaal voor beginners en halfgevorderde cursisten Italiaans.

Over leraar

Ugo Coppari

Ugo Coppari heeft zijn master gehaald aan de universiteit van Perugia in de richting van onderwijs van het Italiaans aan buitenlanders. Daarna heeft hij nog zijn DILS-PG behaald in didactiek van het Italiaans.

Ugo is schrijver en geeft sinds 2011 les in de Italiaanse taal en cultuur aan buitenlandse cursisten. Hij heeft Pensierini Blog en Magazine gelanceerd als hulpmiddel voor zijn cursisten.
Zijn motto: “Een andere taal leren betekent een andere manier van denken leren kennen, een andere manier om jezelf uit te drukken en dus een andere zelf”.

Vanaf 2021 organiseert Ugo studiereizen (corsi itineranti) en dit jaar naar bijzondere plekjes in de Marken. Zijn bijzondere manier van lesgeven is erg prettig en trekt heel veel cursisten aan.

Locatie

Deze lokatie is fictief en onbelangrijk omdat de lokatie van de studiereizen elk jaar wisselt en ook voor de online lessen van Ugo is de lokatie niet relevant.

 

Cursussen en prijzen

De online lessen, webinars, magazine/blogs zijn gebaseerd op een communicatieve benadering waarmee de cursist, door middel van conversatie en het gebruik van authentiek materiaal, op inductieve* wijze grammatica leert. Zowel grammaticale als culturele aspecten worden gekozen op basis van de behoeften van de student.
Ook een voorbereiding op het CELI-taalexamen is mogelijk.
* Inductief leren is “out of the box” leren, bijv. hoe een kind leert, want een kind struikelt, valt en ontdekt. Je denkt in oplossingen, niet in problemen.

Elk jaar zal Ugo een studiereisCorso itinerante” organiseren, in 2021 in de Marken! Ugo zelf zal deze studiereis in groepen (max. 10 pers.) begeleiden.

Pakketaanbieding

Dit pakket is zeer voordelig en geeft je de gelegenheid om interactief met Italiaans bezig te zijn.

Online lessen worden via Skype aangeboden. De eerste proefles is gratis!
Er zijn lespakketten vanaf 10 online individuele lessen.
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren bijv. conversatie, grammatica
Ook duo-privélessen zijn mogelijk, mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben. Prijs op aanvraag.
Alle lesniveaus: van absoluut beginner t/m gevorderd (A1 t/m C2).
Studieduur cursusprijs
10 privélessen à 60 min. 300
20 privélessen à 60 min. 500
Startdata 2021

Startdata: elke week
Rond feestdagen lestijden in overleg.

Webinars (online seminars) worden via Skype aangeboden.
Elk webinar richt zich op aspecten die betrekking hebben op de Italiaanse taal en cultuur. De graphics waarmee de inhoud wordt gepresenteerd, het gebruikte vocabulaire en het gekozen perspectief houden rekening met de behoeften van een publiek dat bestaat uit buitenlandse cursisten. Voorafgaand aan elk webinar ontvang je materiaal waarmee je je beter kunt voorbereiden.
Studieduur cursusprijs
4 webinars 50
Startdata 2021

Het aankomende webinar gaat over Dante en is op vrijdag 5 februari van 19-20.30 uur 2021.
Het webinar daarna gaat over Boccaccio, datum later bekend!
En kijk bij de pakketaanbieding (geef je vóór 4 februari op), dat is een voordelige optie incl. lessen!

Webinar:  Aldilà. L’Italia e l’italiano di Dante

Waarom is de figuur van Dante zo belangrijk?
Ugo vertelt: “In afwachting van de start van de viering in 2021 van zijn 700ste sterfdag, zullen we samen kijken naar de belangrijkste aspecten van “La Divina Commedia”, de historische context waarin deze werd bedacht en de invloed die deze had op de Italiaanse taal. En we zullen ons concentreren op de kenmerken van zijn hiernamaals en de modellen die eraan voorafgingen. De Commedia is een werk dat in staat is om aards en buitenaards leven te verweven in een voorstelling die in de komende eeuwen geëtst zal blijven.”

Wil je meedoen of heb je vragen, neem contact met ons op!

Deze pakketaanbieding omvat een reeks activiteiten waarmee je je Italiaans levend kunt houden door te luisteren, lezen, schrijven en spreken.
Door dit pakket aan te schaffen, heb je in feite niet alleen de mogelijkheid om Italiaans te leren, maar ook om deel uit te maken van een groter project, namelijk Pensierini, dat de confrontatie tussen verschillende mensen en culturen bevordert.
Studieduur cursusprijs
1 pakketaanbieding 100

Pakketaanbieding bestaat uit:

Webinars

per ascoltare
Puoi seguire 4 webinars che si terranno nel corso dell’anno. Ogni webinar è incentrato su aspetti riguardanti la lingua, la cultura e la società italiana. Prima di ogni webinar riceverai del materiale che potrai utilizzare per prepararti al meglio.
(Je kunt 4 webinars volgen die in de loop van het jaar gehouden worden. Elk webinar richt zich op aspecten die betrekking hebben op de Italiaanse taal, cultuur en samenleving. Voorafgaand aan elk webinar ontvang je materiaal waarmee je je beter kunt voorbereiden.)

Magazine

per leggere
Riceverai 4 numeri di Pensierini Magazine, una rivista trimestrale contenente racconti scritti da altri studenti, in un italiano facilmente comprensibile, accompagnati da illustrazioni e curiosità sulla lingua, la cultura e la società italiane. Uno strumento utile per tutti quei lettori che vogliono leggere testi scritti in un italiano facilmente comprensibile.
(Je ontvangt 4 nummers van Pensierini Magazine, een driemaandelijks tijdschrift met verhalen geschreven door andere studenten, in begrijpelijk Italiaans, vergezeld van illustraties en eigenaardigheden over de Italiaanse taal, cultuur en samenleving. Een handig hulpmiddel voor al die lezers die teksten willen lezen die zijn geschreven in een gemakkelijk te begrijpen Italiaans.)
Zie voorbeeld van Pensierini Magazine #4

Blog

per scrivere
Puoi imparare l’italiano attraverso la scrittura (blog). Puoi inviare fino a 4 testi, su un tema libero o a nostra scelta, che riceveranno una correzione personalizzata e approfondita attraverso una scheda grammaticale. Poi, se vuoi, i tuoi testi verranno pubblicati nel nostro blog e nella nostra rivista.
(Je kunt Italiaans leren door te schrijven (blog). Je kunt max. 4 teksten sturen, over een gratis onderwerp of naar onze keuze, die een gepersonaliseerde en diepgaande correctie krijgen via een grammaticakaart. Vervolgens worden je teksten, als je dat wilt, op het blog en in de magazine gepubliceerd.)

Lezioni

per parlare
Hai 1 ora di lezione online, per conversare, conoscerci e approfondire questioni affrontate nel corso dei webinars, durante la lettura della rivista o la scrittura dei testi.
(Je hebt 1 uur online Italiaanse les, om te converseren, elkaar te leren kennen en en je te verdiepen in vragen die tijdens de webinars aan bod komen, tijdens het lezen van het magazine of tijdens het schrijven van de teksten.)

INSCHRIJVEN?

Wil je je inschrijven of heb je vragen, neem contact met ons op!

Een corso itinerante is een studiereis van 1 week die je maakt onder begeleiding van leraar Ugo in een groep van max. 10 deelnemers. Het thema van deze studiereis is "leer Italiaans en laat je verbazen"!
PROGRAMMA
Deze reis laat je kennismaken met de bijzondere kenmerken van Le Marche en start in Fabriano (UNESCO creatieve stad), en gaat naar Genga, één van de oudste dorpen in de Marken met prachtig landschap en een aantal bijzondere kunstschatten en de Grotten van Frasassi. Vervolgens naar Jesi, de geboortestad van Federico II (met bijnaam "Stupor Mundi" en bekend vanwege zijn bijdrage aan het ontstaan van de Italiaanse taal), waar je de streekgerechten leert koken en kunt genieten van de Verdicchio wijn. Tenslotte naar Sirolo, een van de mooiste kuststreken aan de Adriatische kunst.

Elke ochtend wordt in een relaxte sfeer besproken wat je de vorige dag hebt gezien en geschreven, een handig startpunt voor een conversatie in het Italiaans, met lessen die ad hoc zijn opgebouwd.
Je moet wel een flinke basiskennis van het Italiaans hebben (liefst halfgevorderd of hoger) om hier aan mee te kunnen doen!
Studieduur cursusprijs
Studiereis Stupor Mundi 1200
N.B.

Prijs is inclusief: rondreizende Italiaanse lessen, bezoeken, activiteiten, accommodatie op basis van logies/halfpension. Vervoer tijdens de reis is per privébus en 1x halfuur per trein.
Niet inbegrepen is de reis van/naar de Marken.

Startdata 2021

Periode: juli t/m september 2021.
N.B. In deze periode staan 4 studiereizen op de planning!
Bekijk het programma en de originele activiteiten:
download Brochure Stupor Mundi. 

Info en inschrijving: tel. 0345 52 01 52 – info@italstudio.nl

Achtergrondinformatie:
Hieronder een citaat van Gregor Dijkhuis, auteur van het boek: “Stupor Mundi – Kroniek van een eigenzinnige Keizer”.

Stupor Mundi werd hij genoemd: “het Wereldwonder”.
Keizer Frederik II van Hohenstaufen (1194-1250) is een van de meest opmerkelijke persoonlijkheden van de Middeleeuwen. Hij was koning van Sicilië en Duitsland en keizer van het Heilige Roomse Rijk. Daarnaast was hij ook: geleerde, hervormer, talenwonder, wiskundige, beschermer van de kunsten, kastelenbouwer en een permanente doorn in het oog van de Kerk. Hij stichtte de eerste staatsuniversiteit, was de belangrijkste wetgever van de Middeleeuwen, en geldt als de eerste moderne natuurwetenschapper. Als vorst en persoon was Frederik II fascinerend en omstreden. Door tijdgenoten werd hij “Stupor Mundi” genoemd: “hij die de wereld versteld doet staan.” Niemand werd meer bewonderd en meer verketterd dan hij. Wie was die keizer die tot drie keer toe geëxcommuniceerd werd – maar gewoon aan de macht bleef? Die de enige vreedzame Kruistocht van de geschiedenis ondernam? Die honderden kastelen liet bouwen (waaronder het raadselachtige Castel del Monte) maar slechts één kerk? Achthonderd jaar later heeft Frederik II nog niets ingeboet aan actualiteit. Zijn rationele, onorthodoxe bestuursstijl verdient een nadere kennismaking. Net zoals zijn oneigentijdse verhouding met de islam en zijn levenslange strijd met de Kerk. Keizer Frederik II is het onderwerp van deze studie in de vorm van een biografische kroniek, die leest als een spannend verhaal. Een gedegen onderzoek dat is uitgemond in een bonte aaneenschakeling van spectaculaire gebeurtenissen, verbazingwekkende prestaties en vermetele ondernemingen.”

N.B.

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!
Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 45 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa