Online seminar “Cuore”

L’Italia e l’italiano di Edmondo De Amicis

Leraar Ugo Coppari van Studio Pensierini geeft weer een webinar aanstaande vrijdag 18 maart over een interessant onderwerp. Hij weet op boeiende manier te vertellen over de Italiaanse taal, literatuur en de invloed op de Italiaanse maatschappij, ditmaal rond de eenwording van Italië!

Wanneer: vrijdag 18 maart 2022 van 19.00-20.30 uur

Cuore

“Cuore” van Edmondo De Amicis

“Cuore” (1886), van Edmondo de Amicis (1846 – 1908), was een van de belangrijkste boeken voor de totstandkoming van een verenigd Italië, verplichte lectuur voor generaties van Italianen. Een roman over de eenwording waarin de gebeurtenissen worden verteld van een klas kinderen als model voor het samenleven van de vele zielen die een nog altijd versplinterd Italië vormden.

Over het webinar

Het online seminar wordt in het Italiaans gegeven via Zoom door leraar Ugo.

Aanmelden

Meld je aan voor het webinar per email info@italstudio.nl of bel ons (+31) 06 53 47 48 63 en we sturen je de info voor deelname!
Kosten deelname webinar: € 15

Meer weten over de taalschool van leraar Ugo en de overige activiteiten? Lees verder…

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa