Gratis online Dante seminar

“L’Italia e l’italiano di Dante”

Webinar: speciaal voor klanten van Italstudio een gratis online seminar over Dante!
N.B. GEEF JE OP, WANT ER IS NOG PLAATS!

Verzorgd door: leraar Ugo Coppari
Wanneer: vrijdag 12 februari 2021 van 19-20.30 uur
Extra: deelnemers ontvangen ook een gratis “Pensierini” Magazine!
Doel: je laten ervaren hoe je meer kunt leren over de Italiaanse taal en cultuur via een online seminar (in dit geval over Dante) en kennismaking met leraar Ugo.

Over het online seminar

Het online seminar wordt in het Italiaans gegeven via Zoom door leraar Ugo.
N.B. Ook zal de Nederlandse cursiste Irene aan de seminar deelnemen, zij kent het onderwerp en zal ook uitleg kunnen geven!

Dante Alighieri

Dit jaar wordt de 700ste sterfdag gevierd van Dante Alighieri, een schrijver die wereldwijd gelezen en bekend is. Maar waarom is Dante zo belangrijk? We zullen zien hoe zijn beroemdste werk, de Goddelijke Komedie (La Divina Commedia), in staat was om de complexiteit te vertellen van de historische periode waarin het werd bedacht en hoe het, door de kracht van zijn beelden, in staat was om vorm en inhoud te geven aan de buitenaardse wereld.
Maar bovenal zullen we het hebben over zijn vermogen om onze menselijke conditie te vertegenwoordigen: een werk dat om deze reden altijd levend en actueel is gebleven, tot op de dag van vandaag. In dit verband zullen we ons concentreren op hoe Dante vandaag de dag wordt gezien in Italië en wat er van hem over is in het hedendaagse Italiaans.

Aanmelden

Meld je aan voor het gratis webinar en ontvang bovendien een gratis exemplaar van “Pensierini Magazine” (zie details hieronder).

Meedoen? Mail info@italstudio.nl of bel ons (+31) 06 53 47 48 63.

Over Pensierini Magazine

Dit is een tijdschrift waarin de beste teksten van cursisten worden gepubliceerd, vergezeld van illustraties en curiosa over de Italiaanse taal en cultuur: een handig hulpmiddel voor al die lezers die willen oefenen met het lezen van teksten geschreven in gemakkelijk te begrijpen Italiaans.
Het omvat inspirerende korte verhalen in het Italiaans en korte essays geschreven door (internationale) cursisten Italiaans als vreemde taal, net als jij. Ugo heeft alle teksten bewerkt zonder de authentieke stem van de schrijvers te veranderen.
Deze collectie is geweldig omdat de essays hapklare essays zijn en niet te ingewikkeld. Ideaal voor beginners met basiskennis en halfgevorderde cursisten Italiaans. Je kunt je hierop abonneren, evenals op de webinars!

Meer weten over leraar Ugo en de overige online lessen, seminars, blog & magazine? Lees verder…

La Divina Commedia di Dante ( Duomo Firenze) geschilderd door Domenico di Michelino, 1465

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa