Online juweeltjes

Ontdek onze online juweeltjes: cultuur, literatuur, conversatie & gastronomie

Wij bieden aantrekkelijke online seminars ofwel juweeltjes: conversatieles & Italiaanse literatuur, cursus over Sardinië i.c.m. met een echte proeverij van Sardijnse producten, webinars over literatuur, kunst & cultuur enz.


Webinar: Il mondo di Italo Calvino – 17 september

Op zijn geheel eigen en boeiende wijze presenteert leraar Ugo Coppari een webinar over Italo Calvino op vrijdag 17 september (via Zoom).
Ugo spreekt rustig en heel duidelijk, zodat je het ook kan verstaan als je Italiaans nog niet top is. Daarbij gebruikt hij leuk beeldmateriaal en hij vertelt aardige anekdotes.
Voor wie? Voor iedere Italië-liefhebber die belangstelling heeft en minimaal een basisniveau van Italiaans!
Wanneer: vrijdag 17 september 2021 om 19.00 uur.
Prijs: € 15 per webinar.
Geef je op en mail naar Italstudioinfo@italstudio.nl

Over Italo Calvino

Italo Calvino (1923 – 1985) is een van de meest vertaalde en bekende Italiaanse schrijvers in het buitenland. Elk van zijn boeken maakt deel uit van één grote discussie, waarmee de auteur zijn visie op de wereld heeft geprobeerd te presenteren. In zijn laatste werk, het essay “Lezioni americane” (vertaling: “Zes memo’s voor het volgende millennium”), noemt Calvino een aantal criteria waaraan levensvatbare literatuur zou moeten beantwoorden. De voor dat soort literatuur zo nodige kenmerken als lichtheid, snelheid, exactheid, zichtbaarheid en veelvoudigheid worden steeds toegelicht aan de hand van voorbeelden uit de literaire traditie (ook zijn eigen werken) en moeten de literatuur van de toekomst gaan bepalen.

Lees meer over Ugo…


Giro d’Italia in 6 wijnen en 3 online lessen

Wijnlessen 2021
Reeks A: 1 juli, 8 juli en 15 juli om 18.30-20 uur
Reeks B: 13, 20 en 27 augustus om 18.30-20.00 uur

Giro d’Italia is een reeks wijnlessen om de geografie van Italië te ontdekken. Het accent ligt op de geografische aspecten van de wijnproductie in Italië. Per les worden 2 typerende wijnen geproefd en uitgelegd, zodat je ook de smaak van het land kunt ervaren.
De lessen worden in het Nederlands en het Italiaans gegeven door sommelier Barbara Summa (ook leuk als je de taal aan het leren bent).
Je ontvangt een pakket met 6 wijnen thuis die tijdens 3 online-lessen worden geproefd en uitgelegd. Je kunt de les thuis volgen met je huisgenoten en gasten die de Corona-regels toestaan, of je kunt een Giro d’Italia als cadeau geven.

Lees verder voor alle details over de wijnlessen…


Incontri di conversazione

Conversatieles en Italiaanse literatuur

Online conversatiesessies in een minigroep met leraar Ugo zijn dé manier om Italiaans te oefenen terwijl je tegelijkertijd iets meer leert over Italiaanse literatuur en over jezelf.  Dit alles met de mogelijkheid om andere cursisten van over de hele wereld te ontmoeten, verenigd door dezelfde passie.
Het begint met het lezen van een boek, voorgesteld door de leraar, maar gekozen in overleg met de klas. En op basis hiervan kunnen alle cursisten praten over de onderwerpen die hen het meest dierbaar zijn. Het boek zal in feite een startpunt zijn om te praten over je eigen leven en om meer algemene kwesties te bespreken, over de wereld waarin we leven.
Niveau: vanaf B1.  Lees meer… of neem contact met ons op!
Geef je opinfo@italstudio.nl


Viaggio in Italia – Stupor Mundi

Virtuele reis naar Le Marche en Umbria

“Viaggio in Italia”: tijdens 2 online bijeenkomsten zal leraar Ugo op zijn geheel eigen manier vertellen over twee regio’s zonder massatoerisme, die een rustige schoonheid verbergen: de Marken en Umbrië. Je zult een ​​reis maken door de bijzondere kenmerken van deze regio’s, terwijl Ugo op originele wijze vertelt aan de hand van foto’s, video’s, anekdotes enzovoorts! Zo leer je op verrassende wijze zowel hun geschiedenis als hun keuken, levensstijl en artistieke werken.
Data: 11 juni (Le Marche) – 25 juni (Umbria).
Prijs: € 15 per webinar. Vanaf niveau A1 mogelijk!
Lees meer…
Geef je opinfo@italstudio.nl


Interesse in kunst en cultuur?

Heb je trouwens ook interesse voor kunstgeschiedenis, mode, cultuur en actualiteiten, wijntoer, wijn & gastronomie, literatuur, grammatica, film en theater, opera en muziek, georganiseerd door de Leonardo da Vinci scholen.
Kijk eens bij onze online seminars gegeven door professionele Italiaanse docenten. Lees meer over deze online SEMINARS….


5 online conversatielessen

Oefen je italiaanse spreekvaardigheid met lerares Maria uit Lecce in een klein groepje tijdens 5 lessen van 16-18 uur!
Leuke onderwerpen en wat oefeningen.
Lesdata: 17/4, 30/4, 7/5, 10/5, 15/5.
Prijs voor 10 uur: € 70.
Neem contact op en vraag informatieinfo@italstudio.nl


Degustazione di italiano

Unieke Italiaanse online interactieve cursus van de school in Cagliari met een echte proeverij van Sardijnse producten.
Je volgt 3 online Italiaanse lessen over wijnen & kazen uit Sardinië en sluit af met een proeverij o.l.v. een sommelier.
De school stuurt je een box met de Sardijnse producten en alles is bij de prijs inbegrepen!
Data: 20 en 27 april en 4 mei 2021.
Lees hier het programma en schrijf je in voor 18 april.

Vragen en aanmeldingen bij Italstudio: tel. 0345 52 01 52 – info@italstudio.nl

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 45 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa