al 34 jaar de Italië specialist

Scuola Leonardo da Vinci schoolketen

De Leonardo da Vinci schoolketen is gevestigd in RomeFlorenceMilaan, Turijn en Viareggio (partnerschool Centro Giacomo Puccini).
Er zijn taalcursussen vanaf 1 week tot een heel studiejaar en de cursussen zijn voor alle leeftijden.

Volg een taalcursus in meerdere steden!

De Leonardo da Vinci scholen (en partnerschool) zijn internationale scholen met ruim 40 jaar ervaring in taalonderwijs aan studenten uit ruim 50 verschillende landen. Alle scholen hebben dezelfde lesmethode, waardoor het voor studenten zeer aantrekkelijk is een taalcursus in verschillende steden te volgen en te blijven profiteren van de (lange termijn) kortingen. Bovendien blijft het inschrijfgeld gedurende 12 maanden geldig voor al deze vijf scholen.

Exclusief via Italstudio bij alle scholen van Leonardo da Vinci inclusief Viareggio

 • Eindexamengarantie voor kosteloos annuleren bij aanmelding voor een cursus van 12 weken of langer (alleen bij Italstudio).
 • Vanaf 5 weken, vanaf 12 weken en vanaf 24 weken gelden spectaculaire kortingen.
 • “CSN” Long term korting bij 13 weken of langer is alleen via Italstudio te boeken!
 • 10% korting voor luchtvaartpersoneel van vliegmaatschappijen in Nederland en België.
 • Korting op taalcursus voor bachelor/master studenten van de designacademies NABA en Domus Academy in Milaan.

Wat hebben alle Leonardo da Vinci scholen te bieden

De scholen zijn het hele jaar door geopend en als niet-beginner kan je elke week een cursus starten.
Absolute beginners moeten op de startdata voor beginners starten (elke twee weken).
Een privécursus van minimaal 3 lessen per dag kan je overal en elke week starten.

Cursusaanbod naast de algemene taalcursussen

 • “Italiaans in de stad” in één dag (of meerdere dagen), leer Italiaans tijdens een wandeling of rondleiding met leraar door de stad (3 uur per dag) in RomeFlorenceMilaan.
 • “Giro d’Italia”, combineer de standaardcursus in 2, 3 of 4 steden (RomeFlorenceMilaan en Turijn) en betaal een lagere prijs voor de accommodatie (kies zelf je verblijfsduur)!
 • Taal & cultuur “Italia Oggi”, een taalcursus in combinatie met lessen over de hedendaagse politieke en sociale situatie van Italië.
 • La Dolce Vita, specials van 1 of 2 weken voor oudere cursisten met een cultureel/gastronomisch programma dat per stad verschillend is, lees meer…
 • Familiecursussen in Milaan voor gezinnen (min. één ouder en één kind).
 • Examencursussen DELI-DILI-DALI, zodat je een officieel diploma kunt halen.
 • 50+ Dolce Vita programma, een aantrekkelijk arrangement voor oudere cursisten in Viareggio.
 • Professionele cursussen voor het leren van zakelijk taalgebruik en/of vaktaal.

Lange termijn cursussen

 • Long term standaardcursussen van 3 tot 6 maanden (semester).
 • Tussenjaar programma’s: Gap Year programma is een speciaal tussenjaarprogramma van 32 lesweken waarin je vloeiend Italiaans leert inclusief DALI-examencursus. Daarnaast lessen over de Italiaanse maatschappij zoals (kunst)geschiedenis, sociaal-politiek, mode, design, film, actualiteiten en Italiaanse keuken. Verder ook het Gap Semester programma van 18 weken, dat simpel gezegd een kortere versie is.
 • Examencursussen in Rome, Florence en Milaan voor toelatingsexamens van Italiaanse universiteiten. 

Cursussen Italiaans & mode-kunst-design

 • cursus Italiaans in combinatie met een zomercursus Fashion & Design (in het Engels) in Milaan.
 • examencursussen voor de toelatingsexamens van fashion & design academies in Florence, Rome en Milaan.
 • Ga voor meer informatie naar mode & design.

Extra cursussen op alle scholen

Kunstgeschiedenis, kookcursussen, Italiaanse wijnen en muziekcursussen lees meer…
Verder in Florence en Milaan nog beeldende kunstcursussen: tekenen, schilderen, beeldhouwen, fashion design, etsen, mozaïek, fresco, restauratie, interieurontwerpen, sieraadontwerpen.

Groepskortingen

Voor groepen vanaf 8 personen kunnen we een speciaal programma op maat aanbieden, bijv. voor docenten die met een groep cursisten een studiereis willen maken, maar ook voor scholen, verenigingen en bedrijven. Vraag een offerte.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa