al 34 jaar de Italië specialist

Cultureel en sociaal vrijetijdsprogramma

Alle scholen bieden naast het taal- en cultuuronderwijs ook een cultureel en sociaal vrijetijdsprogramma.
Deze activiteiten stellen je enerzijds in de gelegenheid om kennis te maken met de Italiaanse cultuur en leefgewoonten en anderzijds om contacten te leggen met medecursisten. De extra activiteiten worden facultatief aangeboden, het staat je dus vrij om hieraan deel te nemen, uiteraard kun je ook zelf of met medecursisten van alles ondernemen.

Afhankelijk van de school en van de interesse van de cursisten vallen hieronder: stads- en museumrondleidingen, excursies, filmvoorstellingen, sportactiviteiten, lezingen, kookdemonstraties, gezamenlijke etentjes enzovoorts. Het activiteitenprogramma wordt door elke school op eigen wijze ingevuld. Bepaalde activiteiten gaan alleen door bij voldoende deelnemers. De scholen maken per week (of per maand) een programma bekend en zodra je op de school bent, ontvang je op het secretariaat alle informatie hierover en dan pas kun je je hiervoor opgeven. Wij kunnen dus niet vooraf aangeven welke activiteiten zullen plaatsvinden.

Culturele, gastronomische en sportieve arrangementen

Italstudio biedt ook vele aantrekkelijke arrangementen (soms ook zonder taalcursus) waarbij je een cultureel, gastronomisch, sportief, 50-plus of jongeren programma kunt reserveren, lees verder bij onze speciale programma’s.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa