al 34 jaar de Italië specialist

Accommodatie algemeen

Om een taalstudie in Italië betaalbaar te houden reserveren wij accommodatie voor onze cursisten, dit is een gratis service!
Je kunt bij ons ook alleen de taalcursus boeken en zelf je accommodatie regelen. Per school staat vermeld welke accommodaties (met prijzen) er mogelijk zijn. Meestal staat de huursom apart vermeld van de cursussom. De huursom dient meestal contant betaald te worden aan verhuurder of gastgezin.

Toeristenbelasting

In sommige plaatsen moet nog toeristenbelasting (tassa di soggiorno) betaald worden (altijd ter plaatse), maar dat geldt normaal voor hotelkamers en andere toeristische accommodaties.

Warm verblijf

Ga je buiten de zomermaanden naar Italië, neem dan ook warme truien mee. In Italië is de verwarming bij wet geregeld en vaak door de lokale overheid alleen toegestaan in de maanden oktober t/m april. Bovendien worden huizen in Italië minder warm gestookt dan wij in Noord-Europa gewend zijn. Uiteraard is het niet overal in Italië hetzelfde, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn!

Internet

In de accommodaties in Italië is niet altijd internet/wifi aanwezing. Op de scholen kan je vrijwel altijd gratis van wifi gebruik maken. Vind je wifi in je accommodatie belangrijk, geef dit dan bij inschrijving op! Indien mogelijk houdt de school hier rekening mee bij de toewijzing van de kamers.

Aankomst en vertrek

De aankomstdag is in principe op de zondag voor cursusaanvang en de vertrekdag op zaterdag na afloop van de cursus. Het is vaak wel mogelijk om een dag eerder aan te komen of een dag later te vertrekken, mits je dit meteen bij boeking opgeeft (moet wel van weekend tot weekend).
Wij adviseren je dringend om altijd – minimaal enkele dagen voor vertrek – je verhuurder c.q. gastgezin je aankomsttijd door te geven i.v.m. de check-in. Italstudio is niet aansprakelijk voor wachttijden.

Via onze uitgebreide zoekfunctie met filters kun je gemakkelijk een accommodatie vinden!

De diverse accommodaties

Appartement gedeeld met andere cursisten

Een gedeeld appartement biedt je een grote mate van zelfstandigheid en contact met medecursisten. Een appartement is altijd gemeubileerd en de inrichting is eenvoudig. Gemiddeld zitten er drie à vier cursisten in één appartement, dit verschilt echter per bestemming! Je deelt de keuken (keukenbenodigdheden aanwezig) en badkamer met anderen.
Meestal deel je een appartement met cursisten van de school, soms ook met andere Italiaanse studenten of soms ook met de verhuurder. Je moet ervan uitgaan dat er geen tv, telefoon of wasmachine in het appartement aanwezig zijn (wasserettes zijn in Italië overigens in alle plaatsen in ruime mate aanwezig). Maar er zijn appartementen met meer faciliteiten en die staan dan per locatie erbij vermeld.
Tenzij anders vermeld, zijn bij de huursom inbegrepen: de verbruikskosten (gas, water en elektriciteit) en het bedlinnen (verschoning meestal om de 2 weken). Tijdens je verblijf moet je zelf je kamer en de gemeenschappelijke ruimtes samen met je medehuurders schoonhouden. De accommodatie moet bij vertrek schoon achtergelaten worden en bij sommige appartementen moet je de kosten van de eindschoonmaak betalen.
Voor het boeken van een kamer in een appartement moet je minimaal achttien jaar zijn. Ben je minderjarig, dan is een kamer in gastgezin mogelijk en moeten de ouders een ‘minderjarigenformulier’ ondertekenen.

Gastgezin met ontbijt/halfpension/volpension

Een verblijf bij een gastgezin heeft het voordeel, dat je je spreekvaardigheid kunt oefenen en een goede indruk krijgt van de Italiaanse leefwijze. Het betekent wel, dat je je enigszins moet aanpassen aan de huisregels, bijvoorbeeld om circa 20 uur is de avondmaaltijd. In een gastgezin kun je niet zelf gaan koken, houd daar rekening mee bij je keuze.
Een “gezin” kan betekenen: een gezin met kinderen, een echtpaar of vaak ook een alleenstaande. Je kunt kiezen uit een kamer op basis van logies met ontbijt of logies met halfpension of volpension, afhankelijk van wat de school aanbiedt.
Informeer bij ons als je een voorkeur voor een traditioneel gezin hebt! Vermeld bij boeking altijd eventuele voorkeuren, dan kan de school hier rekening mee houden.

Bij de leraar in huis

Een verblijf met lessen bij de leraar in huis maakt de onderdompeling compleet! Juist door de interactie met het Italiaanse gezin, leer je veel over de Italiaanse taal, cultuur en gewoonten.
Deze homestays vind je via de uitgebreide zoekfunctie!

Zelfstandig (studio)appartement

Een appartement geschikt voor 1 of 2 personen, waar je volledig zelfstandig en met wat meer comfort woont, is o.a. mogelijk in Viareggio, Taormina, Cefalù, Alghero, Santa Domenica, Venetië (in residence), Todi, Verona, Urbania.
Ook kunnen wij bij diverse scholen zelfstandige appartementen voor meerdere personen reserveren, neem daarvoor contact met ons op.

Hotel / pension / B&B

Een verblijf in hotel, pension of B&B (via de school) is mogelijk in Portico di Romagna, Como, Taormina enzovoorts…

Residenties / trullo

In Venetië kun je in een Residence verblijven op 10 min. van de school, in 1- of 2-persoonsstudio’s met eigen keukentje en badkamer.
In Lignano is er een zomerkamp waar jongeren (14 t/m 17 jaar) intern in de schoolresidentie verblijven op basis van volpension.
Bij Homestay Cisternino en in Otranto kun je ook in een eigen trullo logeren!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa