al 34 jaar de Italië specialist

Belangrijke informatie voor inschrijving

Voor algemene informatie over de taalscholen, cursussen en accommodatie adviseren wij je ook de algemene informatie raadplegen.

  • Geen extra kosten!
    Italstudio brengt géén extra kosten voor bemiddeling of administratie in rekening!
  • Op de eerste cursusdag (en soms vooraf) is er een test om je taalniveau te kunnen bepalen. Beginners starten meteen met de lessen.
  • De aankomst is – in het algemeen – op zondag (de dag voor cursusaanvang). Het vertrek is op zaterdagmorgen (de dag na cursuseinde).
  • Accommodatie mag je zelf reserveren en kan meestal ook via ons gereserveerd worden en altijd voor de duur van de cursus.
  • De huursom is meestal inclusief verbruikskosten en beddengoed, tenzij anders vermeld. Handdoeken moet je vaak zelf meenemen (voor vertrek ontvang je informatie hierover).
  • Nationale feestdagen zijn: 6 januari, Pasen, 25 april, 1 mei, 2 juni, 24 juni (in Florence), 29 juni (Rome), 15 augustus, 1 november, 7 december (Milaan), 8 december en Kerstmis. Op nationale en lokale feestdagen worden er – op een enkele school na – geen lessen gegeven en zijn de scholen gesloten. De lessen die uitvallen door feestdagen worden normaliter niet ingehaald, tenzij dit uitdrukkelijk vermeld wordt. Een enkele school geeft een vergoeding of organiseert een activiteit. In dat geval zal dit expliciet bij de feestdagen van de betreffende school vermeld staan.

Belangrijke informatie tijdens verblijf

Heb je ter plaatse vragen of een probleem? 
Aarzel dan niet om dit zo snel mogelijk met een medewerker van het secretariaat van de taalschool te bespreken. De school is voor alles je eerste aanspreekpunt (en de verhuurder/gastgezin voor je huisvesting). Je mag ook altijd contact opnemen met Italstudio, wij kunnen dan assisteren of bemiddelen.
Wacht echter niet tot de laatste dag of totdat je weer bent teruggekeerd, als er eigenlijk eerder actie ondernomen moet worden. Na afloop van het verblijf kan de school noch Italstudio weinig meer voor je doen. Wel stellen we het altijd zeer op prijs om achteraf van je te horen of alles naar wens is geweest. Laat het ons weten!

De reis naar Italië – transfer

De reis naar Italië

De reis naar Italië moet je zelf regelen en is niet bij de prijs inbegrepen. Wij kunnen wel tips geven over de te volgen reisroute.
Per bestemming geven wij uitgebreide tips inclusief links over de bereikbaarheid van die bestemming. Zie ook onze links.

Transfer naar accommodatie

Tegen betaling kan je bij sommige bestemmingen een transfer van station/vliegveld naar je accommodatie aanvragen. Dit is meestal een gereserveerde taxi, soms een schoolmedewerker. In de grote steden is over het algemeen goedkoper bij aankomst een taxi te nemen dan een transfer te boeken! Er zijn namelijk vaak vaste taxiprijzen van vliegveld naar centrum. Kijk hier voor informatie over alle vliegvelden in Italië.
Bij twijfel kan je altijd advies bij ons vragen.

Financiën

Studiefinanciering/-lening

Wanneer je studiefinanciering/-lening ontvangt blijf je hier recht op houden als je tijdens je studie een taalcursus volgt. Maar je moet dan wel ingeschreven blijven bij je onderwijsinstelling! Verder kun je van diverse instellingen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een cursus in het buitenland. Vraag de betreffende instellingen eerst naar de voorwaarden.
Ook werkgevers willen soms financieel bijdragen aan een taalcursus in het buitenland. Informeer hiernaar!

Kinderbijslag

Als je jonger dan 18 jaar bent en een paar maanden in Italië wilt studeren, dan kun je recht hebben op kinderbijslag. Voor meer informatie kunnen Nederlanders terecht bij de Sociale Verzekeringsbank in hun eigen regio.

Belastingaftrek

Als je jonger dan 21 jaar bent, dan kunnen je ouders in veel gevallen de kosten aftrekken van de belastingen (aftrek kosten levensonderhoud). Als je ouder dan 21 jaar bent, dan kun je zelf de kosten van een taalcursus aftrekken. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.

Leraren Italiaans

Erasmus+ is een Europees subsidieprogramma voor onderwijs, opleiding enz. 
Lees meer over de subsidiemogelijkheden in Nederland …
Lees meer over de subsidiemogelijkheden in Vlaanderen ….

VSB Studiefonds

Met een VSBfonds Beurs kunnen Nederlandse studenten na afronding van hun opleiding aan een Nederlandse hogeschool of universiteit in het buitenland verder studeren of onderzoek doen. Dit geldt echter niet voor een taalcursus, maar voor bijv. een master.
Lees hier meer over een studiebeurs (ofwel gift) aanvragen bij het VSB Fonds!

Verzekeringen

Algemene informatie over verzekeringen

Controleer of je een doorlopende annuleringskostenverzekering hebt die een taalreis vergoedt! Zo niet, dan adviseren wij je dringend een annuleringskostenverzekering af te sluiten.
Het kan namelijk gebeuren dat je een geboekt verblijf noodgedwongen moet annuleren, afbreken of onderbreken. Een annuleringskostenverzekering dekt dan het deel van de reissom, dat je verschuldigd bent als de cursus/reis wordt geannuleerd, afgebroken of onderbroken ten gevolge van een gedekte omstandigheid.

Ook bij ‘last minute’ boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze dekt namelijk ook de niet genoten reisdagen. Dus niet alleen de annuleringskosten tussen het moment van boeken en de reis, maar ook de kosten wanneer de reis moet worden afgebroken. De gemiste dagen worden immers ook vergoed!
De verzekeringsduur vangt direct aan na het afsluiten van de verzekering en eindigt bij terugkomst.

LET OP:
Boek je een taalreis met meerdere personen, sluit dan één polis af voor het hele reisgezelschap. Een voorbeeld: Als gedekte gebeurtenis geldt bijvoorbeeld het plotselinge overlijden van een lid van het reisgezelschap of een naast familielid daarvan. Ook het (ernstig) ziek worden van een verzekerde of van één van diens naaste familieleden is gedekt.

Een annuleringskostenverzekering is niet hetzelfde als een reisverzekering. Ze vullen elkaar aan. Een annuleringskostenverzekering moet meteen na boeking afgesloten worden en een reisverzekering kan nog vlak voor vertrek afgesloten worden.

Voor studenten die 3 maanden of langer naar het buitenland gaan bestaan er speciale verzekeringen voor langere periodes. Denk hierbij aan je zorgverzekering, maar ook aan een dekking voor aansprakelijkheid, ongevallen en bagagedekking. Omdat een reisverzekering vaak maar voor een korte duur geldt, is het van belang om een andere verzekering af te sluiten. Wil je meer informatie over deze andere verzekering? Neem dan een kijkje op studentenverzekeringen. Of informeer bij je tussenpersoon of verzekeraar!

Verzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een annuleringskostenverzekering en/of reisverzekering kun je je wenden tot:
Nederland
– InsureToStudy (voor studenten die in het buitenland gaan studeren, taalcursus volgen of stage lopen).
– Europeesche ReisAlgemene informatie over verzekeringenverzekeringen: tel. (020) 651 52 53 – www.europeesche.nl
– Allianz Global Assistance Reisverzekeringen: tel. (020) 561 87 11 – www.allianz-assistance.nl
– Ga je langere tijd naar het buitenland en moet je dan je zorgverzekering wel of niet opzeggen?
België
Verzekeraars in België

LET OP:
Het is niet mogelijk om via Italstudio een verzekering af te sluiten.
Een annuleringskostenverzekering moet uiterlijk binnen 7 dagen na boeking afgesloten worden (anders worden bestaande ziektes uitgesloten).

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa