al 34 jaar de Italië specialist

De taalniveaus

Op alle scholen kun je een cursus starten ongeacht je niveau; er zijn cursussen op alle taalniveaus! Bij inschrijving word je verzocht op het formulier een inschatting van je kennisniveau te geven, zodat de school al een indruk van je niveau heeft. Als absolute beginner start je meteen in een beginnersklas. Wanneer je al enige voorkennis van het Italiaans hebt, moet je op de eerste lesdag een testje afleggen (of gesprekje met docent voeren). Op basis van di toets word je op het juiste niveau ingeschaald.
Maak een korte test op onze site, als je een indicatie van je niveau wilt hebben. Deze vervangt niet de toetsen die de scholen afnemen!

De diverse taalniveaus

Op de kleine taalscholen worden minimaal 4 lesniveaus gehanteerd:
beginner, basiskennis, halfgevorderd en vergevorderd.
Alle (middel)grote taalscholen hanteren minimaal 6 lesniveaus. Deze lesniveaus zijn gebaseerd op het Europese Taalportfolio (ETP) en de taalvaardigheidschaal van het Europese referentiekader:

Bij de grotere taalscholen (zoals Scuola Leonardo da Vinci) zijn deze 6 niveaus weer onderverdeeld in 2 tussenniveaus van elk 2 weken.
In totaal zijn er dan 12 taalvaardigheidniveaus van elk 2 weken.

De 12 taalvaardigheidsniveaus

ETPA1A2B1B2C1C2
niveaubeginnerbasishalfgev.gevorderdvergev.vloeiend
weken4 wkn4 wkn4 wkn4 wkn4 wkn4 wkn
niveau123456

Elk niveau komt ongeveer overeen met een standaardcursus van 4 weken!

Certificaat van deelname

Aan het einde van elke 4-weekse cursus en van elk niveau wordt een schriftelijke toets afgenomen. Op die manier wordt beoordeeld of je de lesstof beheerst. Tenslotte ontvang je – op verzoek – aan het einde van de cursus een certificaat van deelname.

Op vele scholen is het mogelijk speciale examencursussen te volgen voor het behalen van:
AIL-diploma, CILS-Certificaat, CELI-Certificaat of PLIDA-Certificaat, lees meer hierover bij officiële diploma’s.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa