al 34 jaar de Italië specialist

Taalcursus Italiaans in Italië voor jongeren

Wil je (beter) Italiaans leren en de Italiaanse cultuur beter leren kennen? Dan is een taalcursus Italiaans in Italië voor jongeren ideaal voor jou. Tijdens zo’n taalvakantie in Italië maak je vrienden met jonge studenten van over de hele wereld, want samen leer je Italiaans en onderneem je leuke activiteiten en uitstapjes. Kortom een internationale taalvakantie om nooit te vergeten!
De taalvakanties voor jongeren zijn volledige programma’s bestaande uit taalcursus, accommodatie inclusief maaltijden en een gevarieerd activiteitenprogramma.

Voor welke leeftijd?

De taalcursussen Italiaans zijn van 12 t/m 18 jaar te volgen. De lessen zijn praktijkgericht en de onderwerpen tijdens de conversatielessen passen bij de belevingswereld van jongeren. De leraren zijn gekwalificeerde docenten gespecialiseerd in het lesgeven aan jongeren. In de ochtend volg je de Italiaanse les, ’s middags en ’s avonds kun je kiezen uit sportieve, sociale, creatieve en vrijetijdsactiviteiten met leeftijdgenoten uit diverse andere landen. De jongeren worden op leeftijd ingedeeld en alle activiteiten worden aangepast aan de belangstelling van de diverse leeftijdsgroepen: 12-14 jaar, 15-16 jaar en 17-18 jaar.

Waar zijn de taalcursussen?

Er zijn diverse mogelijkheden, je kunt kiezen uit een residentie in een vakantiepark of een verblijf bij gastgezinnen.
Er zijn taalcursussen Italiaans voor jongeren in Lignano, SalernoTurijn en Alghero.

16 of 17 jaar?

Ben je zelfstandig en hecht je belang aan je vrijheid, dan heb je als 16- of 17-jarige ook de mogelijkheid om te kiezen uit alle taalcursussen voor volwassenen, waar de leeftijden in de klassen variëren. Je hebt dan echter niet de garantie dat je lessen volgt met leeftijdgenoten (in tegenstelling tot de jongerencursussen) en als minderjarige moet je bij de meeste taalscholen in een gastgezin verblijven. Maar aan de andere kant heb je wel meer vrijheid in je doen en laten. Bij sommige scholen moeten je ouders ook een toestemmingsformulier invullen (waarin ze aangeven hoe laat je bijv. ’s avonds thuis moet zijn).
Indien je lessen met leeftijdgenoten wel belangrijk vindt, adviseren we om contact met ons op te nemen, dan kunnen we voor je adviseren bij je keuze.

Taalcursussen voor families

Er zijn enkele taalscholen die ook voor families aparte programma’s verzorgen, waarbij de kinderen apart van ouders lessen volgen, zoals in SalernoMilaanTurijn en Montepulciano. En ook de vrijetijdsactiviteiten zijn dan aan de doelgroep aangepast.
Bovendien kunnen de meeste scholen voor families ook individuele programma’s op maat aanbieden. Dit zijn privécursussen voor één of meer kinderen met speciaal lesmateriaal voor kinderen en waarbij ook de lesmethode is aangepast aan de leeftijd en vaardigheden van de kinderen. En de ouders kunnen dan een algemene groeps- of privécursus volgen.

Vind een taalcursus van je keuze bij alle taalscholen.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa