al 34 jaar de Italië specialist

Vergroot je kansen met een examencursus Italiaans in Italië. Als je het examen met een positief resultaat afsluit, ontvang een internationaal erkend taaldiploma. Er is keuze uit diverse diploma’s.

Certificaten en diploma’s

Als je een taalcursus volgt, kun je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname aan de taalschool vragen. Daarop staat het behaalde kennisniveau, de cursusduur en het aantal gevolgde lessen.
Echter als je een examencursus volgt ter voorbereiding op het taalexamen en het examen met goed resultaat afsluit, ontvang je een officieel diploma. Dit is een tastbaar bewijs van je taalvaardigheid en ook nuttig voor je cv.
Meer details over de diverse taaldiploma’s en examens vind je hier.

Taalexamencursussen

Een examencursus duurt meestal 2-4 weken. Tijdens zo’n cursus leer je de diverse taalvaardigheden (spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid en grammatica) die tijdens het examen aan bod komen en verder leer je examentechnieken en maak je oefenexamens.
Omdat de examens maar een paar keer per jaar worden afgenomen, is het verstandig om een cursus goed te plannen. De voorbereidingstijd hangt namelijk af van je startniveau en van het gekozen cursustype. Als je goed plant, kan je het examen aansluitend ter plaatse afleggen. Houd er rekening mee dat de examens ook een inschrijftermijn hebben van min. een maand!
Wij kunnen je helpen bij het plannen en een test sturen om je startniveau te bepalen.

Examencursussen voor universiteiten en academies

Voor toelating tot een universitaire studie in Italië is over het algemeen een toelatingstest en taaldiploma vereist. Je kunt je hierop voorbereiden door een examencursus te volgen aan de Leonardo da Vinci scholen in Rome, Florence en Milaan. Deze scholen verzorgen diverse specifieke examencursussen, zoals voor toelating tot Italiaanse universiteiten of mode- & designacademies. Voor beginners betekent dit dat zij 3-6 maanden voor aanvang van de examencursus moeten starten met een taalcursus om het minimale startniveau te halen. In de 4 weken examencursus leer je vooral het specifieke jargon voor de betreffende studierichting.
Tenslotte bieden de Leonardo da Vinci scholen een IMAT-test examencursus, speciaal voor studenten die een studie aan een Italiaanse Universiteit willen volgen en de IMAT toelatingstest moeten afleggen (voor toelating tot bijv. de studie geneeskunde in het Engels).

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa