al 34 jaar de Italië specialist

3 maanden of langer naar Italië?

Wil je echt goed Italiaans leren, dan moet je minstens 3 maanden of langer in Italië wonen en studeren tussen de Italianen.
Of je nu schoolverlater, net afgestudeerd bent of toe bent aan een sabbatical, voor iedereen zijn er interessante mogelijkheden.
Langetermijn-cursussen zijn relatief lager geprijsd en kunnen geheel volgens eigen wensen ingevuld worden. Je kunt bijv. meerdere bestemmingen combineren en ook aanvullende cursussen volgen.

Langetermijn-cursussen

Als je 12 weken of langer Italiaans gaat studeren, is een langetermijn-standaardcursus vanaf 12 weken een voordelige optie. Want qua inhoud is de cursus gelijk aan een korte algemene cursus, maar relatief voordeliger dan een cursus van enkele weken. En wil je een half jaar, boek dan een semester cursus van 24 weken.
Heel voordelig zijn de “CSN” langetermijn-cursussen vanaf 13 weken van de Scuola Leonardo da Vinci in Rome, Florence, Milaan, Turijn en Viareggio, waarbij je profiteert van een extra Italstudio korting!
Er is geen speciale vooropleiding vereist voor de taalprogramma’s.

Examencursussen

Het is mogelijk om je taalstudie met een officieel taaldiploma af te sluiten. Je kunt dan een examenvoorbereidingscursus volgen samen met studenten die hetzelfde doel hebben, zie examencursussen.
Een officieel taaldiploma is tevens belangrijk op je cv of voor verdere studie in Italië. Lees meer over taaldiploma’s.

Lees een persoonlijke ervaring

Lees in deze blog over de ervaring van Marvin, die zijn droom volgde en in Florence een half jaar Italiaans studeerde.

Volg een cursus in meerdere steden

Het is ook mogelijk om een paar maanden een taalcursus te volgen in diverse steden. Als je kiest voor schoolketens als Scuola Leonardo da Vinci (Rome, Florence, Milaan en Viareggio) en Centro Koiné (Lucca en Bologna), dan heb je het voordeel dat je volgens dezelfde lesmethode een cursus volgt en verder kun je profiteren van de langetermijn-kortingen!

Eindexamengarantie alleen via Italstudio

Wacht niet met aanmelden tot na je eindexamenuitslagen, want bij Italstudio heb je een eindexamengarantie: bij aanmelding voor een Gap year of Gap semester kun je kosteloos annuleren, als je zakt voor het eindexamen van de middelbare school, zie algemene voorwaarden.

Gap year of career break

Als je liever een algemeen vormend programma wilt volgen, kies dan een tussenjaarprogramma zoals het Gap year (32 weken) of Gap Semester (18 weken), waarin je vloeiend Italiaans leert, een taalexamen aflegt en extra lessen volgt over de Italiaanse cultuur en maatschappij. Een uniek programma dat je in Rome, Milaan en Florence kunt volgen.

Taal & stage

Een buitenlandse werkervaring is leuk en leerzaam en ook essentieel voor je cv! Het is mogelijk om een taalcursus te combineren met een onbetaalde stage. Je moet dan minimaal drie maanden een taalcursus volgen in combinatie met een stage, kijk voor de mogelijkheden bij de scholen in Salerno en Rimini.

Voor een verblijf in Italië heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig!
Wat je doelen ook zijn, laat ons weten wat je belangrijk vindt en wij zullen je helpen bij het realiseren van je dromen!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa