al 34 jaar de Italië specialist

Waarom in Italië

Het voordeel van een volledige onderdompeling in Italië is dat je zowel vóór, tijdens, als na de lessen Italiaans hoort en spreekt en helemaal ondergedompeld wordt in het Italiaanse leven. Hierdoor leer je sneller en effectiever, bovendien blijft je kennis beter “hangen”.
Een belangrijk voordeel is ook de prijs: een volledige onderdompelingscursus in Italië is veel voordeliger dan een spoedcursus in Nederland of België (zelfs inclusief reis en verblijf)!

Individuele lessen

Een volledige onderdompeling is een individuele cursus van 4 tot max. 8 lessen per dag en is bedoeld voor cursisten die in zeer korte tijd Italiaans willen leren. Want de lessen zijn individueel (of in groepje) en geheel toegesneden op de wensen en behoeften van de cursist, voor algemeen of specifiek taalgebruik.
Een individuele cursus kan elke week van het jaar starten en kan in principe aan elke school gevolgd worden!

Lessen bij leraar thuis

Het is ook mogelijk om bij een leraar thuis een cursus te volgen! Voor het leren van een vreemde taal is niets doeltreffender dan te verblijven in nabijheid van een docent die gespecialiseerd is in het onderwijs van zijn eigen moedertaal. Dit is de meest natuurlijke en ontspannen manier om vooruitgang te boeken in het leren van de taal, omdat je een groot deel van de dag in elkaars gezelschap doorbrengt, terwijl je enkele uren “traditioneel” onderwijs combineert met bijv. samen eten, wandelen, tv kijken, op stap gaan enz.

individuele les

Voor wie?

Het voordeel van lessen bij de leraar thuis is dat je in minimaal één week zo intensief mogelijk de Italiaanse taal en gewoonten leert op een natuurlijke wijze, zonder “afgeleid” te worden door andere buitenlanders die hun eigen taal spreken. Want je bepaalt zelf het tempo van de cursus en de eventuele activiteiten.

Lessen bij de leraar thuis kun je volgen via BolognalinguaHomestay ToscaneHomestay TaorminaHomestay Cisternino en verder in Montefino, Belvedere Ostrense en bij lerares in Viterbo.

Meer informatie over volledige onderdompelingscursussen vind je ook hier.

Heb je twijfels of wil je een deskundig advies, neem gerust contact met ons op!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa