al 34 jaar de Italië specialist

Taalcursussen voor 50-plus

De taalcursussen in Italië worden in principe op alle niveaus en voor alle leeftijden aangeboden, dus ook voor cursisten van 50-plus. In juli en augustus zullen er echter relatief wat meer jongere cursisten een taalcursus volgen.
Vooral op kleine scholen vind je relatief veel oudere cursisten, ook in de zomermaanden! En ook op grote scholen is er altijd een behoorlijk potentieel aan oudere cursisten, waardoor je je als oudere cursist ook prettig voelt op scholen in bijv. Rome, Florence en Milaan.

Speciale 50-plus programma’s

Speciaal voor oudere cursisten die liever met leeftijdsgenoten een interessant programma willen volgen, bieden wij 50+ programma’s. Deze programma’s worden soms ook wel “La Dolce Vita” programma’s genoemd.
In de ochtend volg je een taalcursus op je eigen niveau (hoeft niet persé met leeftijdgenoten te zijn) en in de middag neem je deel aan een gevarieerd activiteitenprogramma dat per school verschillend is, zoals excursies, rondleidingen, lezingen, proeverijen, kookworkshops, diners enzovoorts. Een voordeel is ook dat je zelf niet voor vervoer hoeft te zorgen, want de gids en het vervoer zijn geregeld.

Bestemmingen voor 50-plus

Als oudere cursist hoef je niet persé een 50-plus programma te boeken, je kunt ook alleen een taalcursus boeken (dus zonder het 50-plus activiteitenprogramma).
Er zijn bestemmingen waar het hele jaar door voornamelijk oudere cursisten naar toe gaan, bijv. in: MiccianoVenetiëTodiPortico di RomagnaRavennaPerugiaMontepulciano, Siena, Arezzo, SanremoCefalù, Como, Mola di BariLecceOtrantoAlgheroCagliariTriesteSalerno, Assisi, Ascoli Piceno, LaziseIrsina, bij Green Italian (Le Marche) en Madrelingua (Abruzzo).

Kleine klassen/minigroepen

Scholen met kleine klassen zijn ook heel geschikt voor een oudere cursist. Naast bovengenoemde scholen adviseren we: LuccaVeronaGenua, Ascoli Piceno, TurijnArezzo, Bologna.
Kustbestemmingen die altijd aantrekkelijk voor ouderen zijn: AlgheroSan Remo, Green Italian (Le Marche, SalernoCefalù, TriesteCagliari, Mola di Bari, Santa Domenica en Lazise (Gardameer).
En buiten de maanden juli/augustus ook: VenetiëViareggioRiminiTaorminaSanta DomenicaOtranto.
Uitermate geschikt voor de oudere cursist zijn minigroepen en homestay-opties (privéles bij leraar thuis), die vooral gericht zijn op de spreekvaardigheid.

Taalcursussen met thema-opties

Aantrekkelijk voor oudere cursisten zijn verder de taalcursussen met thema-opties. Dit zijn taalvakanties van 1 à 2 weken in combinatie met een sociaal, cultureel, gastronomisch of sportief programma. Je hebt dan naast de taallessen ook excursies, rondleidingen, lezingen, proeverijen, diners enz. volgens het thema.
Maar je kunt ook combineren met extra cursussen als kunsthistorie met rondleidingen, conversatie tijdens wandelingen, kerstspecials, cultuur, literatuur, (kunst)geschiedenis, film, architectuur, politiek, muziek en creatieve cursussen, en verder met trekking, duiken of truffels zoeken enz.

Verder worden er partnerprogramma’s aangeboden in Micciano. En kijk voor meer informatie ook bij de Speciale cursussen en Kook- & wijncursussen.

Uitgebreide zoekfunctie met filters

Via onze uitgebreide zoekfunctie met filters kun je gemakkelijk een cursus of bestemming van je keuze vinden.

Omdat wij alle taalscholen en locaties goed kennen, kunnen wij een eerlijk en betrouwbaar advies geven. Neem bij twijfel gerust contact met ons op!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa