De Italiaanse keuken en wijnen zijn erg favoriet en tevens zeer divers, want elke regio kent zijn eigen producten en streekgerechten, allemaal even fantastisch!
Wie daar wat meer van wil proeven kan kiezen uit één van de vele kook- en wijncursussen in Italië, waarbij gebruik wordt gemaakt van regionale gerechten & wijnen.
Vind een kook- of wijncursus met onze uitgebreide zoekfunctie!
Gastronomische specials zijn erg aantrekkelijk, omdat je – naast de taalcursus in de ochtend – ‘s middags een combinatie van kookcursussen, bezoek aan wijnboerderijen, lessen/proeverijen over de streekwijnen en/of diners kunt volgen.
Enkele mogelijkheden:
• La Dolce Vita in Rome, Florence en Milaan
• La Dolce Vita in Portico di Romagna
• Kook- & wijncursussen in Portico di Romagna en Napels
• Culinair programma Gustando in Santa Domenica
• Pane, Vino & Lingua in Lucca
• Lingua, Cucina & Vino in Salerno
• Uniek wijnprogramma Wijnweek in Perugia (inclusief excursies, proeverijen en diners)
• Kookcursussen in een gastgezin in: Taormina, Perugia, Todi, San Remo, Viareggio, Lucca, Napels en bij Homestay Puglia, Homestay Toscane, Green Italian en Madrelingua.
Kookworkshops (zonder taalcursus) voor voorgevormde groepen van 5-10 deelnemers in de buurt van Rome, lees meer …
Voor degenen die alleen een kook-/wijncursus willen volgen zijn er mogelijkheden in: Portico di Romagna (ook truffelweken) en in Todi (in gastgezin) via GreenItalian en Madrelingua.
In Napels kun je eerst een taalcursus van min. 4 weken volgen met daarna een professionele cursus pizzabakken in 4 weken!
Ook aan partners is gedacht en in de volgende plaatsen kunnen partners zich ook goed vermaken.
In Micciano kunnen partners een wijn-excursieprogramma in de streek rondom Volterra boeken.
In Portico di Romagna kunnen partners zich aan kook- & wijncursussen of truffels zoeken wijden, terwijl de taalcursisten hun eigen cursus volgen.
Wil je advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!