al 34 jaar de Italië specialist

Ook voor leraren is een cursus in Italië zinvol!

Je maakt kennis met nieuwe en authentieke onderwijsmaterialen en ook leg je contacten met collega’s uit het buitenland. Daarnaast verbeter je je vaardigheden in het Italiaans en krijg je een nieuwe impuls tot verfrissend lesgeven. Ook kun je een DITALS-examencursus doen. Al met al is zo’n studieverblijf zeer waardevol, ook voor native-speakers!

Cursussen voor leraren Italiaans

Er worden cursussen voor docenten aangeboden aan de scholen in: Salerno, Lucca, Rimini en Ascoli Piceno.
Zo heeft Salerno diverse Erasmus plus lerarencursussen, Lucca een unieke Opfriscursus voor leraren, maar ook Rimini en Ascoli Piceno bieden corsi di aggiornamento en Rimini verder nog een cursus voor aankomende leraren (met stage).
Deze cursussen zijn zowel voor Italiaanse als buitenlandse docenten Italiaans!

Studiebeurzen

Voor sommige lerarencursussen kan je een studiebeurs aanvragen.
Indien je voor de aanvraag van een beurs een “pre-iscrizione” nodig hebt, kun je die bij ons aanvragen!

Er zijn in België en Nederland beurzen is voor leraren Italiaans in het volwassenenonderwijs en voor leraren Italiaans in het middelbaar onderwijs en voor lerarenopleiders.
Wij adviseren belangstellenden contact op te nemen met Erasmus Plus in Nederland en in België (Vlaanderen).

Via onze uitgebreide zoekfunctie met filters kun je gemakkelijk een lerarencursus vinden.

Neem gerust contact op met Italstudio als je nog vragen hebt!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa