al 34 jaar de Italië specialist

Zakelijk Italiaans voor professionals 

Wil je succesvol zaken kunnen doen met Italianen, dan is een gedegen kennis van het Italiaans is noodzakelijk. En het blijft niet alleen bij kennis van de Italiaanse taal, want je leert ook veel over de Italiaanse cultuur en omgangsregels! Met al die kennis kun je gemakkelijker het vertrouwen winnen van de Italianen, zodat de deur naar je zakelijke relaties in Italië opengaat.

Waarom in Italië?

Omdat je eenmaal in Italië zowel vóór, tijdens, als na de lessen Italiaans hoort/spreekt en helemaal ondergedompeld wordt in het Italiaanse leven. Hierdoor leer je sneller en effectiever, en blijft je kennis beter “hangen”.
Bovendien is een taaltraining in Italië is veel voordeliger geprijsd èn leuker dan een spoedcursus in eigen land (zelfs inclusief reis en verblijf)!

Zakelijke taaltrainingen op maat

Voor professionals die in korte tijd goed Italiaans willen leren bieden wij praktijkgerichte, zakelijke taaltrainingen op maat. Dat kunnen individuele taaltrainingen zijn, maar ook taaltrainingen in groepsverband.
Een taaltraining kan een full-immersion op locatie zijn, maar een ook een cursus commercieel Italiaans, Italiaanse handelscorrespondentie, een telefoontraining, Italiaans taalgebruik in je eigen vakgebied of een cursus “hoe zaken doen in Italië”.
De taalcursussen worden normaal gesproken van maandag t/m vrijdag aangeboden en bij enkele scholen kan ook les in het weekend geboden worden.
In deze taaltrainingen kunnen ook “acculturatielessen” geïntegreerd worden. Tijdens deze lessen komen alle relevante aspecten van de Italiaanse samenleving aan bod. Er wordt aandacht besteed aan communicatie, lokale gebruiken en omgangsvormen, onderhandelen enzovoorts. Deze acculturatielessen worden in overleg met de cursist samengesteld.

Individuele taaltraining

Een individuele full-immersion is zeer geschikt om in zeer korte tijd Italiaans te leren voor professionele doeleinden. Een full-immersion training van 4 tot 8 uur les per dag kan elke week van het jaar starten!
Enkele taalscholen zijn gespecialiseerd in individuele full-immersion cursussen voor professionals, zoals:

  • in Rome, Milaan, Florence organiseren de Leonardo da Vinci scholen professionele full-immersion lessen
  • in Como waar naast professionals ook internationale Vips cursussen volgen
  • in Salerno speciaal voor directeuren en managers lessen op de school of op locatie, bijv. in een prachtig hotel aan Amalfitaanse kust
  • in Todi lessen in een luxueuze, relaxte omgeving en weg van alle verplichtingen en beslommeringen

Professionele combicursussen

Professionele cursussen zijn een combinatie van een groepstaalcursus met 2 extra privélessen per dag. De privélessen worden geheel aangepast aan de wensen en aan het vakgebied van de cursist.
Professionele cursussen kunnen op elk niveau gegeven worden, alleen is voor een combicursus professioneel Italiaans minimaal een halfgevorderde voorkennis van het Italiaans gewenst.

Vind een cursus voor professionals met onze uitgebreide zoekfunctie!
Wil je graag advies? Neem contact met ons op!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa